Ιράν:-Στο-Μπαντάρ-Αμπάς-μεταφέρονται-τα-δύο-ελληνόκτητα-τάνκερ
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Στο Μπαντάρ Αμπάς μεταφέρονται τα δύο ελληνόκτητα τάνκερ

Τα δύο ελληνόκτητα τάνκερ που κατασχέθηκαν από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν κατευθύνονται στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ιστοσελίδα tradewindsnews.

Βάσει των πληροφοριών που μεταδίδει η ιστοσελίδα, όλοι οι ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους, ενώ επιστράφηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα.

“Είμαστε σε τακτική επαφή με τον πλοίαρχο”, δήλωσε στέλεχος Polembros Shipping, ιδιοκτήτριας του Prudent Warrior.

Στο εν λόγω πλοίο επιβαίνουν 23 ναυτικοί, 15 Φιλιππινέζοι, επτά Έλληνες και ένας Κύπριος πολίτης. Στο Delta Poseidon, που ελέγχεται από την Delta Tankers, επιβαίνουν 21 Φιλιππινέζοι και δύο Έλληνες ναυτικοί.

Το Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), η επίλεκτη στρατιωτική οργάνωση του ιρανικού καθεστώτος, έχει αναλάβει επίσημα την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Σύμφωνα με τους διαχειριστές των δύο ελληνικών εταιρειών, οι ιρανικές αρχές δεν έδωσαν καμία επίσημη αιτιολόγηση για την κατάσχεση των πλοίων την Παρασκευή, παρά μόνο δήλωσαν ότι διενεργούν μια συνήθη επιθεώρηση για να ελέγξουν τα χαρτιά των πλοίων και την κατάστασή τους.

Πλακιωτάκης: Η επίθεση στα δύο υπό ελληνική σημαία ισοδυναμεί με πειρατεία

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης είχε τονίσει πως “η επίθεση κατά των δύο υπό ελληνική σημαία πλοίων, συνιστά κατάφορη παραβίαση των κανόνων τους διεθνούς δικαίου και ισοδυναμεί με πειρατεία.

”Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει από χθες προβεί σε εντονότατο διάβημα στον Ιρανό πρέσβη, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή δυναμιτίζει τις διμερείς σχέσεις, αλλά και τις σχέσεις του Ιράν με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ενημερώθηκε άμεσα. Τα μέλη του πληρώματος των δύο πλοίων, σύμφωνα με την τελευταία επικοινωνία μας, είναι καλά στην υγεία τους. Σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών κάνουμε όλες τις ενέργειες ώστε να απελευθερωθούν οι ναυτικοί και τα πλοία”, ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση.

Related posts

Ο Πούτιν έκλεισε το Ekho Moskvy – Σίγησε ένα από τα λίγα εναπομείναντα φιλελεύθερα ΜΜΕ της Ρωσίας

timesadmin

Γαλλία: 146.426 νέες μολύνσεις, 134 θάνατοι εξαιτίας της Covid-19

timesadmin

Boston Fed: Το ψηφιακό δολάριο θα μπορούσε να επεξεργαστεί 1,7 εκατ. συναλλαγές το δευτερόλεπτο

timesadmin

Έκκληση από τη ρωσική Lukoil για τερματισμό των εχθροπραξιών στην Ουκρανία

timesadmin

Γαλλία: Νύχτα ταραχών στις βόρειες συνοικίες του Παρισιού

timesadmin

Γερμανία: “Σωσίβιο” για τους υπερχρεωμένους Δήμους ετοιμάζει ο Λίντνερ

timesadmin