Ιράν:-Αποκαταστάθηκαν-οι-ροές-φυσικού-αερίου-προς-την-Τουρκία
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Αποκαταστάθηκαν οι ροές φυσικού αερίου προς την Τουρκία

Οι ιρανικές εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Τουρκία συνεχίστηκαν μετά τη διακοπή τους την Πέμπτη λόγω τεχνικής βλάβης, όπως μετέδωσε το το Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο ειδήσεων SHANA του ιρανικού υπουργείου πετρελαίου.

“Οι εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Τουρκία, οι οποίες είχαν ανασταλεί χθες (Πέμπτη 20 Ιανουαρίου) μετά από διαρροή αερίου σε σταθμό στην τουρκική πλευρά, συνεχίστηκαν”, ανέφερε το SHANA.

Αξιωματούχοι του τομέα στην Τουρκία δήλωσαν την Πέμπτη ότι το Ιράν είχε διακόψει τις ροές φυσικού αερίου για έως και 10 ημέρες λόγω τεχνικής βλάβης, γεγονός που ώθησε τις τουρκικές αρχές να διατάξουν τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργούν με φυσικό αέριο να μειώσουν τη χρήση φυσικού αερίου κατά 40%.

“Η σύντομη παύση στις εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Τουρκία οφειλόταν στο ότι ο σταθμός ανύψωσης της πίεσης στην Τουρκία έπρεπε να κάνει προσαρμογές για να παραλάβει το αέριο μετά από πτώση της πίεσης”, ανέφερε το SHANA, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Η Τουρκία εξαρτάται σχεδόν πλήρως από το εισαγόμενο αέριο από τη Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν και το Ιράν. Μόνο το Ιράν παρείχε το 16% των αναγκών της Τουρκίας σε φυσικό αέριο τους πρώτους 10 μήνες του 2021, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία.

Related posts

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε 68.214 κρούσματα COVID και 276 θανάτους

timesadmin

Τσαβούσογλου: Συνεχίζονται οι συζητήσεις με τους Ταλιμπάν για το αεροδρόμιο της Καμπούλ

timesadmin

Η Κίνα θα συνεχίσει να εκσυγχρονίζει τα πυρηνικά της όπλα

timesadmin

Έρχεται το πρώτο ΛΟΑΤΚΙ+ κρυπτονόμισμα

timesadmin

Ιταλία: Πάνω από 6 εκατ. Ιταλοί δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί

timesadmin

3Μ: Αντίστοιχες των προβλέψεων των αναλυτών οι εκτιμήσεις για το 2022

timesadmin