Ινδονησία:-Κατασβέστηκε-μεγάλη-πυρκαγιά-σε-αποθήκη-πυρομαχικών-του-στρατού
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Κατασβέστηκε μεγάλη πυρκαγιά σε αποθήκη πυρομαχικών του στρατού

Ινδονήσιοι πυροσβέστες έσβησαν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή τις τελευταίες φλόγες πυρκαγιάς που μαινόταν για ώρες σε αποθήκη πυρομαχικών των ενόπλων δυνάμεων στην περιφέρεια της πρωτεύουσας Τζακάρτας, προκαλώντας σειρά εκρήξεων, ανακοίνωσε ο στρατός.

Η πρώτη έκρηξη ακούστηκε χθες περί τις 18:00 (σ.σ. τοπική ώρα· 13:00 ώρα Ελλάδας) σε αποθήκη όπου φυλάσσονταν ληγμένα πυρομαχικά, στο εσωτερικό στρατιωτικής μονάδας στο Μπεκασί, προάστιο της πρωτεύουσας.

Επιτόπου έσπευσαν είκοσι επτά οχήματα της πυροσβεστικής και έπειτα από μαραθώνια επιχείρηση επιτεύχθηκε η κατάσβεση της φωτιάς στις 03:35 (τοπική ώρα).

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η πυρκαγιά κατασβέστηκε”, δήλωσε ο Μοχάμαντ Χασάν, επικεφαλής των δυνάμεων του στρατού στην Τζακάρτα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που αναμεταδόθηκε απευθείας από ινδονησιακούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Διευκρίνισε πάντως πως η κινητοποίηση δεν έχει τερματιστεί, οι πυροσβέστες παραμένουν επιτόπου για να αποτραπούν τυχόν αναζωπυρώσεις.

“Δόξα τω Θεώ, δεν έχουμε κανένα θύμα μέχρι τώρα”, πρόσθεσε.

Οι αρχές προχώρησαν στην εσπευσμένη απομάκρυνση κατοίκων της περιοχής προς πιο ασφαλείς τοποθεσίες. Οι περισσότεροι πλέον κατέστη δυνατό να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό, η αποθήκη δεν τροφοδοτείτο με ηλεκτρισμό. Η αρχική έκρηξη, εκτίμησε, δεν αποκλείεται να προκλήθηκε από ανάφλεξη “ληγμένων πυρομαχικών”.

Related posts

Βρυξέλλες: Ανεβαίνουν τα ενοίκια για τους μόνιμους κατοίκους λόγω Airbnb

timesadmin

Γερμανία: Οι μισοί Γερμανοί πιστεύουν ότι η στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ είναι παρατραβηγμένη

timesadmin

Πέδρο Νούνο Σάντος: Ο πρώην υπουργός Υποδομών του Κόστα μπήκε στην κούσρα για τη διαδοχή του

timesadmin

Οι Χούθι κατηγορούν Βρετανία και ΗΠΑ για “πρόβλημα” σε υποθαλάσσια καλώδια της Ερυθράς Θάλασσας

protothema.gr

Intrum: Πωλεί μεγάλο μέρος του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της στην Cerberus έναντι $785 εκατ.

timesadmin

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ένα ουκρανικό αεροσκάφος και 47 drones

protothema.gr