Ινδία:-Σε-χαμηλό-τεσσάρων-ετών-η-ανεργία-τον-Σεπτέμβριο
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Σε χαμηλό τεσσάρων ετών η ανεργία τον Σεπτέμβριο

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τεσσάρων τελευταίων ετών διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ινδία τον Σεπτέμβριο, κυρίως χάρη στην ισχυρή αύξηση των θέσεων εργασίας, σύμφωνα με ιδιωτική εταιρεία ερευνών.

Η ανεργία μειώθηκε στο 6,43%, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2018. Τον Αύγουστο το ποσοστό διαμορφωνόταν σε υψηλό ενός έτους, στο 8,3%.

Η πτώση έρχεται καθώς δημιουργήθηκαν 10 εκατ. θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο, αψηφώντας την τάση του Αυγούστου όταν οι εργαζόμενοι που εισήλθαν στην αγορά εργασίας δεν μπορούσαν να βρουν δουλειά.

Στις αγροτικές περιοχές η ανεργία μειώθηκε στο 5,8% από το 7,7% τον Αύγουστο, ενώ σε αστικές περιοχές διαμορφώθηκε στο 7,7% από το 9,6% του προηγουμένου μήνα.

Τα τελευταία στοιχεία έρχονται στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου για την Ινδία, όπου παραδοσιακά αυξάνεται η οικονομική δραστηριότητα και βοηθάει στην αύξηση των θέσεων εργασίας.

Η ισχυρή ζήτηση στον τομέα των υπηρεσιών μαζί με τις σταθερές βροχοπτώσεις των μουσώνων, πιθανότατα ενίσχυσαν επίσης τις ευκαιρίες στην απασχόληση.

Αλλά υπάρχει κίνδυνος ότι μια ύφεση παγκοσμίως θα μπορούσε να μετριάσει τη ζήτηση. Η κεντρική τράπεζα την προηγούμενη εβδομάδα υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη στο 7% για τη χρήση μέχρι το τέλος Μαρτίου, παρότι προχώρησε στην τέταρτη συνεχόμενη αύξηση των επιτοκίων, στο 5,9%, στο υψηλότερο επίπεδο της τριετίας.

Related posts

Ο Ζελένσκι ζήτησε από τη Δύση να επιβάλει αυστηρότερες κυρώσεις στη Ρωσία

timesadmin

ΥΠΕΞ: Δύο Έλληνες νεκροί και έξι τραυματίες από βομβαρδισμούς στην Αν. Ουκρανία

timesadmin

Ο πρόεδρος Μπάιντεν και οι ηγέτες συμμαχικών χωρών συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ουκρανία

timesadmin

Lufthansa: Ακυρώνει “σχεδόν το σύνολο” των πτήσεών της στις 2/9 λόγω απεργίας των πιλότων

timesadmin

Ρωσία: Αυξήθηκαν “σημαντικά” οι ουκρανικές επιθέσεις, υποστηρίζει η FSB

timesadmin

Ρωσία: Η Κρατική Δούμα ενέκρινε την επιστράτευση καταδικασθέντων για σοβαρά εγκλήματα στον πόλεμο με την Ουκρανία

timesadmin