Ιαπωνία:-Οι-δύο-μεγαλύτερες-τράπεζες-πουλάνε-τις-μετοχές-toyota-τι-αναφέρει-δημοσίευμα-του-reuters
AYTOKINHTO

Ιαπωνία: Οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες πουλάνε τις μετοχές Toyota-τι αναφέρει δημοσίευμα του Reuters

Οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες της Ιαπωνίας σκοπεύουν να πουλήσουν μετοχές Toyota που κατέχουν -αξίας σχεδόν 8 δισεκατομμυρίων ευρώ- στην ίδια την ιαπωνική φίρμα.

Top Gear TEAM

Toyota Γενική φωτογραφία

Οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες της Ιαπωνίας θα αρχίσουν να πωλούν τις στρατηγικές συμμετοχές τους στην Toyota συνολικής αξίας σχεδόν 8 δισεκατομμυρίων ευρώ – και θα επιδιώξουν να πουλήσουν στις προγραμματισμένες επαναγορές μετοχών από την αυτοκινητοβιομηχανία, όπως ανέφερε το Bloomberg News, επικαλούμενο πηγές.

Toyota Γενική φωτογραφία

Η Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) και η Sumitomo Mitsui Financial Group (SMFG) έχουν δηλώσει ότι σχεδιάζουν να πουλήσουν τις διασταυρούμενες συμμετοχές τους μέσα στα επόμενα χρόνια. Αμφότερες οι τράπεζες αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι σχεδιάζει να αγοράσει έως και 410 εκατομμύρια μετοχές αξίας 1 τρισ. γεν (5,9 δισ. ευρώ) μέχρι το τέλος Απριλίου 2025.

Το ξεκαθάρισμα των συμμετοχών των τραπεζών στην Toyota, μια από τις πιο διάσημες εταιρείες της Ιαπωνίας, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια ένδειξη πώς οι μεταρρυθμίσεις της εταιρικής διακυβέρνησης εντείνονται όλο και περισσότερο εν μέσω πιέσεων από την κυβέρνηση της χώρας και το χρηματιστήριο του Τόκιο.

Toyota Γενική φωτογραφία

Οι ιαπωνικές εταιρείες χρησιμοποιούν εδώ και πολύ καιρό διασταυρούμενες συμμετοχές για να εδραιώσουν επιχειρηματικούς δεσμούς, αλλά η πρακτική αυτή έχει επικριθεί ως ένας τρόπος να προστατεύεται η διοίκηση από ακτιβιστές ή εχθρικούς μετόχους.

Ο κώδικας διακυβέρνησης της χώρας απαιτεί πλέον από τις εταιρείες να αξιολογούν ετησίως κατά πόσον ο σκοπός μιας διασταυρούμενης συμμετοχής είναι κατάλληλος. Οι συμμετοχές των τραπεζών στην Toyota θα πωληθούν σε μια περίοδο αρκετών ετών, όπως ανέφερε το Bloomberg.

Η Toyota δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό ούτε από το Bloomberg, ούτε από το Reuters.

Related posts

Επίσημο: Πολύ σημαντική συμφωνία μεταξύ Porsche και ClearMotion, το νέο μεγάλο παίκτη στην αυτοκίνηση

protothema.gr

F1: Δείτε πόσο πουλήθηκε μια από τις διασημότερες φωτογραφίες στην ιστορία

timesadmin

To νέο Renault Scenic “Car of the Year 2024” (video)

timesadmin

Γιατί όλοι κάνουν επίθεση στην Tesla: Οι λόγοι που πολλοί λατρεύουν να μισούν Tesla και Elon Musk

timesadmin

Η Toyota αποκάλυψε πότε έρχονται οι μπαταρίες solid state για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

timesadmin

Ο Όμιλος VW ανακοίνωσε 4 νέα μοντέλα κάτω των 25.000 ευρώ

timesadmin