Ιαπωνία:-Κάλεσμα-230.000-κατοίκους-να-απομακρυνθούν-από-τις-εστίες-τους-μετά-την-έκρηξη-του-ηφαιστείου
ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Κάλεσμα 230.000 κατοίκους να απομακρυνθούν από τις εστίες τους μετά την έκρηξη του ηφαιστείου

Οι αρχές κάλεσαν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στην Ιαπωνία να απομακρυνθούν από τις εστίες τους σήμερα καθώς κύματα ύψους άνω του 1 μέτρου έπληξαν παράκτιες περιοχές, σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο NHK, ύστερα από την έκρηξη υποθαλάσσιου ηφαιστείου στην Τόνγκα που είχε ως αποτέλεσμα να εκδοθούν προειδοποιήσεις για τσουνάμι.

Η οδηγία για εκκένωση αφορούσε περίπου 230.000 ανθρώπους σε οκτώ περιφέρειες λόγω του κινδύνου για τσουνάμι, σύμφωνα με το NHK. Η προειδοποίηση περιελάμβανε περιοχές που είχαν πληγεί από το φονικό τσουνάμι της Ιαπωνίας το 2011.

Δέκα σκάφη ανατράπηκαν στην επαρχία Κότσι στη νήσο Σικόκου της νότιας Ιαπωνίας, σύμφωνα με το NHK, ενώ η Japan Airlines ακύρωσε 27 πτήσεις σε αεροδρόμια σε όλη τη χώρα.

Η ‘κόκκινη’ προειδοποίηση για τσουνάμι –η δεύτερη υψηλότερη στην κλίμακα που ισχύει στην Ιαπωνία– για την επαρχία Ιουάτε της βόρειας Ιαπωνίας ήρθη αργά το πρωί τοπική ώρα, σύμφωνα με το NHK, ενώ η ‘κίτρινη’ προειδοποίηση που είχε εκδοθεί για τις ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας ήρθη στις 14:00 (τοπική ώρα, 07.00 ώρα Ελλάδας).

Πηγή: Α-

Related posts

Ισπανία: Το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών τον Οκτώβριο αυξήθηκε στα 2,14 δισ. ευρώ

timesadmin

Το ΝΑΤΟ καλεί την Ευρώπη να διαφοροποιήσει τον ενεργειακό εφοδιασμό της

timesadmin

Κίνα: 8 θάνατοι από κορονοϊό και 4.384 κρούσματα σε 24 ώρες

timesadmin

Γερμανός διπλωμάτης: “Η Τουρκία παίζει κεντρικό ρόλο προς το συμφέρον της Δύσης”

timesadmin

Βρετανία: Επιστήμονες προειδοποιούν πως τα αρχικά συμπτώματα κορονοϊού μπορεί να παρερμηνευθούν ως παρενέργειες του εμβολίου

timesadmin

Prabhu (Visa): Αναμένει επίλυση των διαφορών με την Amazon

timesadmin