Ιαπωνία:-Η-δημοτικότητα-του-Κισίντα-αυξήθηκε-καθώς-οι-πολίτες-στηρίζουν-τα-μέτρα-που-λαμβάνει-κατά-του-κορονοϊού
ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Η δημοτικότητα του Κισίντα αυξήθηκε καθώς οι πολίτες στηρίζουν τα μέτρα που λαμβάνει κατά του κορονοϊού

Περίπου τα 2/3 των ψηφοφόρων στην Ιαπωνία στηρίζουν την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Φούμιο Κισίντα, με τους πολίτες να κρίνουν θετικά τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση κατά του κορονοϊού.

Μεταξύ αυτών, το προσωρινό κλείσιμο των συνόρων για νέες αφίξεις από το εξωτερικό, όπως ανέφερε σήμερα, η οικονομική εφημερίδα Nikkei.

Η στήριξη στην κυβέρνηση του Κισίντα αυξήθηκε στο 65%, αυξημένη κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη δημοσκόπηση που έγινε πριν από ένα μήνα, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα.

Η τελευταία δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή, με ποσοστό 61% των συμμετεχόντων να αξιολογούν ως θετικά τα βήματα που κάνει ο Κισίντα κατά της πανδημίας.

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από τότε που η εφημερίδα άρχισε να ρωτάει τους πολίτες σχετικά με την αντίδραση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού τον Φεβρουάριο του 2020.

Με δεδομένη την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και τα υψηλά ποσοστά της μεταδοτικότητάς της, ο Κισίντα ανακοίνωσε στα τέλη Νοεμβρίου ότι η Ιαπωνία απαγορεύει την είσοδο σε ξένους τουρίστες για περίπου ένα μήνα.

Την περασμένη εβδομάδα, η εφαρμογή του μέτρου παρατάθηκε για την εορταστική περίοδο του Νέου Έτους.

Ο Κισίντα ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Οκτώβριο, αντικαθιστώντας τον Γιοσιχίντε Σούγκα που έχασε σημαντικό ποσοστό της δημοτικότητάς του εξαιτίας της εξάπλωσης της COVID-19.

Η Ιαπωνία εντοπίζει αρκετές εκατοντάδες νέα περιστατικά μόλυνσης ημερησίως τις τελευταίες εβδομάδες, με τον αριθμό τους, ωστόσο, να είναι δραστικά μειωμένος από τις 20.000 και πλέον μολύνσεις ανά ημέρα που εντοπίζονταν κατά την τελευταία έξαρση των κρουσμάτων τον Αύγουστο.

- Α-

Related posts

Η ρωσική Sovcomflot κλείνει τα γραφεία της στην Κύπρο λόγω των κυρώσεων στη Ρωσία

timesadmin

Η ουκρανική Χερσώνα ξεκινάει να χρησιμοποιεί επίσημα το ρούβλι ως νόμισμα

timesadmin

Ιταλία: Δημοτικές εκλογές σε 978 πόλεις και πέντε δημοψηφίσματα

timesadmin

Verizon Communications: Περιέκοψε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του έτους

timesadmin

Γερμανία: Η υπουργός Άμυνας απορρίπτει τα αιτήματα για προμήθεια αρμάτων μάχης στην Ουκρανία

timesadmin

Η Βρετανία ενεργοποιεί πρόγραμμα στήριξης ύψους 40 δισ. λιρών για τις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας

timesadmin