Ιαπωνία:-Εξετάζει-την-απελευθέρωση-αποθεμάτων-πετρελαίου-για-να-περιοριστεί-η-άνοδος
ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Εξετάζει την απελευθέρωση αποθεμάτων πετρελαίου για να περιοριστεί η άνοδος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να απελευθερώσει αποθέματα πετρελαίου για να βοηθήσει στον περιορισμό της ανόδου των τιμών.

Η Ιαπωνία έχει αποθέματα ίσα με τις ανάγκες κατανάλωσης για 242 ημέρες. Αυτά περιλαμβάνουν τα άμεσα αποθέματα της κυβέρνησης, κάποια αποθέματα που είναι υποχρεωμένες νομικά να διατηρούν οι πετρελαϊκές εταιρείες και τα αποθέματα από τις χώρες παραγωγής πετρελαίου, τα οποία πρέπει να προσφέρονται στον πληθυσμό κατά προτεραιότητα, σε περίπτωση ενεργειακής κρίσης.

Η ιαπωνική κυβέρνηση έχει απελευθερώσει μέρος των αποθεμάτων της πέντε φορές στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου στη δεκαετία του 1970 κατά την πετρελαϊκή κρίση και μετά τον σεισμό που έπληξε την Ιαπωνία το 2011, ανακοίνωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Hirokazu Matsuno, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ότι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει μια τελική απόφαση για το εάν θα απελευθερώσει τα αποθεματικά.

“Θα παρακολουθήσουμε προσεκτικά την επίπτωση των υψηλότερων τιμών πετρελαίου και των κινήσεων στη διεθνή αγορά ενέργειας στην ιαπωνική οικονομία και συνεχίζουμε να ζητάμε από τις χώρες παραγωγής πετρελαίου να αυξήσουν την παραγωγή”, πρόσθεσε.

Related posts

Ρεκόρ κρουσμάτων, ελάχιστοι θάνατοι στην Αυστραλία

timesadmin

Αλεξάντερ Στουμπ: Πρέπει “να εφεύρουμε μια ευρωπαϊκή συνομοσπονδία”

timesadmin

Ρωσία: Ο αρχιραβίνος κάλεσε τον Λαβρόφ να ζητήσει συγνώμη για τις “εβραϊκές ρίζες” του Χίτλερ

timesadmin

Holcim: Εξαγοράζει την Malarkey Roofing έναντι 1,35 δισ. δολαρίων

timesadmin

Γερμανός υπ. Οικονομίας: Ο Πούτιν “θέλει να διαλύσει” τη Γερμανία

timesadmin

Γερμανία: Έρχονται νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον

timesadmin