Θ.-Σκυλακάκης:-Οι-καταναλωτές-να-αλλάξουν-τους-παρόχους-που-αύξησαν-υπερβολικά-το-ρεύμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θ. Σκυλακάκης: Οι καταναλωτές να αλλάξουν τους παρόχους που αύξησαν υπερβολικά το ρεύμα

Σύσταση προς τους καταναλωτές να αλλάξουν πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας εφόσον έχει προχωρήσει σε υπερβολικές αυξήσεις, απηύθυνε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης με αφορμή τις ανατιμήσεις που ανακοινώθηκαν στα τιμολόγια ρεύματος για τον Ιούνιο, προσθέτοντας πάντως ότι η μέση τιμή για τον τρέχοντα μήνα (14 σεντς ανά κιλοβατώρα) είναι χαμηλότερη σε σχέση με τον Ιανουάριο ενώ μπορεί να βρει κανείς τιμές στο “πράσινο” τιμολόγιο κάτω από τα 12 σεντς ανά κιλοβατώρα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Σκυλακάκης απέδωσε τις αυξήσεις στην άνοδο της τιμής του φυσικού αερίου και των δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων καθώς και στη μειωμένη συμμετοχή των - στην κάλυψη του φορτίου.

“Αυτό που χρειάζεται να κάνουν οι καταναλωτές είναι να αλλάξουν τους παρόχους που βάζουν υψηλές τιμές. Εγώ ο ίδιος το έκανα σήμερα το πρωί, διότι θεωρώ ότι ο δικός μου πάροχος έκανε υπερβολικές αυξήσεις πέραν της αύξησης της τιμής της χονδρικής. Δεν θα αλλάξω χρώμα τιμολογίου γιατί με το πράσινο τιμολόγιο ξέρω ποιος είναι φθηνός. Και είναι εντυπωσιακό ότι όλοι αυτοί που έκαναν εκστρατεία λέγοντας “ελάτε στο φθηνό”, ξαφνικά το ακρίβυναν”.

Related posts

Scope: Αμετάβλητη η αξιολόγηση της Ελλάδας στο BBB- με σταθερό outlook – Βλέπει ανάπτυξη 2,2% φέτος και 2,3% το 2025

timesadmin

Ταμείο Ανάκαμψης ΙΙ και πακέτο Άμυνας – Το σχέδιο των Βρυξελλών

timesadmin

Με “πράσινο” Τειρεσία οι χορηγήσεις δανείων στις επιχειρήσεις

James Rollner

ΑΑΔΕ: Ενσωμάτωση αρμοδιοτήτων πέντε επιπλέον ΔΟΥ στο ΚΕΒΕΙΣ Αττικής

timesadmin

Τέλος εποχής για την παρουσία του κράτους στις τράπεζες

timesadmin

“Ημέρα Καριέρας” ΔΥΠΑ στη Λάρισα: 50 επιχειρήσεις με περισσότερες από 1.500 θέσεις εργασίας

timesadmin