thetimes.gr
Θρίλερ-στην-Εύβοια:-Δολοφονία-και-όχι-αυτοκτονία-ο-θάνατος-του-33χρονου-πατέρα-και-αγρότη-από-τα-Ψαχνά
ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στην Εύβοια: Δολοφονία και όχι αυτοκτονία ο θάνατος του 33χρονου πατέρα και αγρότη από τα Ψαχνά

Δολοφονία ήταν o θάνατος του νεαρού πατέρα και αγρότη Βαγγέλη Σαλή στα Ψαχνά Εύβοιας, αν και οι πρώτες ενδείξεις παρέπεμπαν σε αυτοκτονία

Η δικαιοσύνη έχει πειστεί πως πρόκειται για δολοφονία, γι’ αυτό και άσκησε δίωξη κατ΄ αγνώστων για ανθρωποκτονία. Η υπόθεση όμως μπαινοβγαίνει στο αρχείο με τον αδελφό και τη μητέρα του να παλεύουν για να βγει στο φως η αλήθεια.

Ο άτυχος 33χρονος βρέθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, μέσα σε μία αποθήκη στα χωράφια του από έναν εργάτη του. Δίπλα του ένα μπουκάλι με φυτοφάρμακο, διαφορετικό από αυτό που ανιχνεύτηκε στην πορεία στον οργανισμό του. Ήταν Τρίτη 24 Μαΐου 2016 όταν κατέληξε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ»  βρέθηκε στην Εύβοια και στο σημείο της δολοφονίας. Στο χωριό Καστέλα η οικογένεια διατηρεί χωράφια και ο δημοσιογράφος της εκπομπής μίλησε με τον αδελφό του Βαγγέλη Σαλή.

«Τον κλείδωσαν και πέταξαν το κλειδί…»

«Ήταν μεσημέρι και ήμουν στη λαϊκή μαζί με τη μητέρα μου. Ο αδελφός μου ήταν σε μία καφετέρια για να πάρει καφέ. Ο ιδιοκτήτης τον είδε μια χαρά, συνομίλησαν και στο δρόμο για τα χωράφια συνάντησε έναν φίλο του, με τον οποίο κανόνισαν να βρεθούνε για να τα πουν. Λίγη ώρα αργότερα τον βρήκε ο εργάτης μέσα στην αποθήκη. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη απ’ έξω και το κλειδί πεταμένο στο ενάμισι μέτρο μακριά. Δεν μπορεί να έχει αυτοκτονήσει και να είναι κλειδωμένα απ’ έξω. Με το που τον είδε ο αδελφός μου, σήκωσε τα χέρια του σαν να του ζητούσε βοήθεια. Τον είδε σαν Θεό του. Ο εργάτης τον σήκωσε, τον μετέφερε στο αυτοκίνητό του αλλά δεν έβρισκε το κλειδί. Το βρήκε λίγο πιο μετά κάτω από το κάθισμα του οδηγού. Ήταν σαν κάποιος να ήθελε να καθυστερήσει τη μεταφορά του στο νοσοκομείο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αδελφός του Βαγγέλη Σαλή.

«ΤΟΝ ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΑΝ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ…»

«Αυτοί που το στήσανε ήταν καλοί σκηνοθέτες…»

Ο αδελφός του θύματος παρέθεσε και τα καυτά ερωτήματα αλλά και τις εγκληματικές παραλήψεις, που έχουν ως αποτέλεσμα να κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι οι δολοφόνοι του.

«Το φυτοφάρμακο που βρέθηκε μέσα στο στομάχι του δεν έχει σχέση με αυτό που ήταν δίπλα του στην αποθήκη. Ήταν πολύ καλά σκηνοθετημένο το όλο σκηνικό. Η αστυνομία δεν ήρθε στο σημείο, ούτε εξέτασε σημαντικά στοιχεία που θα μπορούσαν να δώσουν την απάντηση σε όλα μας τα ερωτήματα. Η Δικαιοσύνη έχει πλέον αποδεχτεί ότι είναι ανθρωποκτονία εκ προμελέτης σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αλλά ακόμα ψάχνουμε να βρούμε ποιος τον σκότωσε», τόνισε με έμφαση.

«ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ…»

«Έλιωνε απ’ τη χαρά για το μωρό του…»

Η μητέρα και η ξαδέλφη του άτυχου πατέρα, μίλησαν στο «Τούνελ» για τον χαμογελαστό Βαγγέλη που όλοι αγαπούσαν.

«Ήταν πολύ χαρούμενος που μόλις είχε γίνει μπαμπάς. Ήταν τρισευτυχισμένος. Του μιλούσαμε για το μωρό και έλιωνε. Αν ο Βαγγέλης ήταν από μόνος του η χαρά της ζωής, με αυτό το μωρό πέταγε στον ουρανό. Αισιόδοξος άνθρωπος, πάντα με μία καλή κουβέντα στο στόμα για όλους. Τα αντιμετώπιζε όλα με χαμόγελο και στις δυσκολίες δεν το έβαζε κάτω. Είχαμε κανονίσει το Σαββατοκύριακο να πάμε από το σπίτι του να δούμε και τη μικρή. Εάν κάποιος ήθελε να του κάνει κακό, θα το έκανε μόνο και μόνο για να κερδίσει κάτι, δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο άλλο λόγο», είπε στην εκπομπή η ξαδέλφη του.

Η μητέρα του συντετριμμένη, το μόνο που ζητάει να μάθει, είναι η αλήθεια για το τι συνέβη στο παλικάρι της.

«Ήταν όλο χαρά, είχε πάρει γλυκά στα χωράφια εκείνες τις ημέρες και κέρναγε όλο τον κόσμο για τη γέννηση της κόρης του. Έχασα τη γη από τον ουρανό, κόπηκα σε πενήντα κομμάτια, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έπαθα μόλις έμαθα τα νέα. Φώναζα και έκλαιγα. Στη συνέχεια ήρθε η αστυνομία με ένα μπουκάλι φυτοφάρμακο στα χέρια. Δεν ξέρω από εκεί και ύστερα τι έγινε. Θέλω να μάθω ποιοι έκαναν κακό στο παιδί μου, τίποτα άλλο. Τριάντα χρονών παλικάρι ήταν.»

«ΕΛΙΩΝΕ ΑΠΟ ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ ΜΩΡΟ ΤΟΥ…»

«Έχουμε τη δίωξη για ανθρωποκτονία…»

Ο Άγγελος Πεπόνης, δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, μίλησε στην εκπομπή για τις εξελίξεις στην υπόθεση, αλλά και για τα λάθη και τις εγκληματικές παραλείψεις των Αρχών.

«Την πρώτη φορά η υπόθεση έκλεισε ως αυτοχειρία, στη συνέχεια και κατόπιν του μεγάλου αγώνα που έδωσε η οικογένεια, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά αγνώστων δραστών σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Έγιναν πολλά λάθη σε επίπεδο αστυνομικών Αρχών. Δεν έγινε αυτοψία στο χώρο, δεν πήραν αποτυπώματα και άλλα πολλά. Σε αλληλογραφία του ανακριτή προς τον εισαγγελέα, αναφερόταν πως αυτές οι παραλείψεις δυσχέραιναν στο να βρεθεί ποιος είναι ο ένοχος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δυστυχώς όμως, λάθη έγιναν και σε ανακριτικό επίπεδο. Δεν υπεβλήθη ούτε ένα ερώτημα από τους ανακριτές προς τους μάρτυρες που έπεσαν σε αντιφάσεις και δεν έγινε ούτε η κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση μαρτύρων, η κλασική περίπτωση που ακολουθείται δηλαδή σε τέτοιες περιπτώσεις. Υπήρξαν σοβαρά πράγματα που κατατέθηκαν και δεν ερωτήθηκαν περαιτέρω αυτοί που θεωρούνταν ύποπτοι.»

Ο ίδιος χαρακτήρισε τραγελαφικό το συμβάν με το δοχείο με το βασικό πειστήριο της υπόθεσης, το φυτοφάρμακο.

«Αυτό που συνέβη με το δοχείο είναι άλλη μία από τις παραδοξότητες της υπόθεσης. Αυτό που βρέθηκε δίπλα του, δεν είναι το ίδιο με αυτό που ανιχνεύτηκε στον οργανισμό του. Οι Αρχές δεν το περισυνέλλεξαν από τον τόπο», κατέληξε.

«Θα αναδείξουμε το πρόσωπο που παραμένει άγνωστο…»

Ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου νέου, τόνισε πως αν γίνουν οι σωστές ενέργειες από τις Αρχές, θα εντοπιστεί ο δολοφόνος.

«Το φυτοφάρμακο που βρέθηκε στον οργανισμό του Βαγγέλη, καταναλώθηκε μαζί με τροφή και αυτό έχει αποδειχθεί από την ιατροδικαστική έκθεση. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του εργάτη που τον βρήκε, έβγαζε αφρούς από το στόμα και κάποιο φαγητό. Αυτό το φάρμακο εξαφανίζεται πολύ γρήγορα από τον οργανισμό. Εάν είχαν καθυστερήσει να τον βρουν, δε θα το εντόπιζαν και σήμερα θα θεωρούσαμε ότι αυτοκτόνησε με το φυτοφάρμακο που βρέθηκε δίπλα του. Είναι μία προσεκτικά μεθοδευμένη εγκληματική ενέργεια και ψάχνουμε το κίνητρο για να το συσχετίσουμε. Θεωρούμε ότι αν αξιολογηθούν κάποια πράγματα συνδυαστικά και γίνει κατ’ αντιπαράσταση κατάθεση μαρτύρων, θα αναδείξουμε και το πρόσωπο, που μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο», δήλωσε ο κύριος Πεπόνης.

Related posts

Αλέκος Παναγούλης: Ο «ένας άνδρας» που περιφρόνησε τους βασανιστές του και σκοτώθηκε την Πρωτομαγιά του 1976

timesadmin

Δήμος Αθηναίων: Δεκαεννέα «πράσινες» αναπλάσεις μέσα στον Αύγουστο στις γειτονιές της πόλης

timesadmin

Κορωνοϊος: Στην Ελλάδα τα χάπια της Pfizer- Πότε ξεκινά η χορήγησή τους

timesadmin

Μάνη: Ισόβια για τον συζυγοκτόνο που σκότωσε τη γυναίκα του μπροστά στη 15χρονη κόρη της

timesadmin

ΟΣΕ: Πώς οι κλοπές σε υλικά επηρέασαν τα έργα

timesadmin

Καρτέρι θανάτου στην Καβάλα: Ο 52χρονος πατέρας πυροβολήθηκε στα 10 μέτρα, λέει ιατροδικαστής

timesadmin