Θέμα-ημερών-ο-ανασχηματισμός-μετά-το-αποτέλεσμα-της-ευρωκάλπης-–-restart-επιδιώκει-ο-Κυριάκος-Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θέμα ημερών ο ανασχηματισμός μετά το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης – Restart επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης

Όλο και πιο κοντά έρχεται ο ανασχηματισμός μετά το χθεσινό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών. Η ΝΔ δεν κατάφερε να πιάσει τον στόχο του 33% που είχε θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πλέον οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα είναι θέμα χρόνου.

Χαρτογραφώντας τις κινήσεις του πρωθυπουργού, στελέχη της ΝΔ επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό, ίσως ακόμη και μέσα στις επόμενες ημέρες, ακόμη και μέσα στην εβδομάδα. Μάλιστα πληροφορίες της εφημερίδας «Απογευματινή» αναφέρουν ότι θα είναι ο πρώτος δομικός ανασχηματισμός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν είναι υπέρμαχος των μεγάλων αλλαγών και στο παρελθόν έχει προβεί μόνο σε διορθωτικές κινήσεις του υπουργικού σχήματος.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου να μην απουσιάζει από την Αθήνα τις επόμενες ημέρες και να αναπροσαρμόσει το πρόγραμμά της, κάτι που αν ισχύει, ερμηνεύεται ως ακόμη μία ένδειξη για επίσπευση των εξελίξεων.

Βέβαια, υπάρχουν και εισηγήσεις να μην βιαστεί ο πρωθυπουργός να προβεί σε κινήσεις αλλαγών προτού «αποκωδικοποιηθεί» πλήρως το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης. Σήμερα μάλιστα, το πρωί στον πρωινό καφέ στο Μέγαρο Μαξίμου είχε προγραμματιστεί μια πρώτη λεπτομερέστερη αποτίμηση του αποτελέσματος.

Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του RealFm 97,8, Σπύρο Μουρελάτο, στην ΝΔ και το κυβερνητικό στρατόπεδο σε μία πρώτη ερμηνεία του αποτελέσματος βλέπουν ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα διαμαρτυρίας των πολιτών για συγκεκριμένους χειρισμούς σε συγκεκριμένα ζητήματα που η κυβέρνηση είτε πρέπει να τρέξει είτε πρέπει να διορθώσει αστοχίες και λάθη.

Τα στελέχη της μεταφέρουν την εικόνα ότι ο πρωθυπουργός είναι πλήρως συνειδητοποιημένος ως προς τι έφταιξε για το αποτελέσματα, ποιο μήνυμα του έστειλαν οι πολίτες και προς τα πού πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση από εδώ και πέρα. «Δυστυχώς, η ξεκούραση πρέπει να περιμένει», είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτή η δήλωση του πρωθυπουργού ερμηνεύεται ως ένα σήμα ότι στο κυβερνητικό στρατόπεδο επισπεύδονται οι εξελίξεις και ενδεχομένως ο ανασχηματισμός να βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να συζητούσε εδώ και αρκετό καιρό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μία πολύ σοβαρή προπαρασκευή σε ό, τι αφορά αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Ο πρωθυπουργός έχει ξεκάθαρη εικόνα για τις αλλαγές που χρειάζονται σε πρόσωπα αλλά και δομές.

Τα δύο σενάρια που εξετάζονταν στο γραφείο του πρωθυπουργού ήταν ο ανασχηματισμός να γίνει εντός του Ιουνίου και το δεύτερο να πραγματοποιηθεί μέσα στο καλοκαίρι πριν από την ΔΕΘ.

Related posts

Στέφανος Κασσελάκης: «Η κινηματικότητα ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ» – Ο κόσμος να στείλει μήνυμα στις ευρωεκλογές

timesadmin

Τα πυρηνικά όνειρα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

timesadmin

Βουλή: Αντιπαράθεση Δούρου – Μπακογιάννη για τους «ρεμπεσκέδες»

James Rollner

Κικίλιας: Μεταβαίνει προληπτικά στη Θεσσαλία ενόψει της κακοκαιρίας

James Rollner

Μετά την απόσυρση Ασημακοπούλου, παραιτούνται ο γγ ΥΠΕΣ και ο γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ για τα emails στους αποδήμους

James Rollner

Κασσελάκης: Ιδρύει ινστιτούτο κατά της ακροδεξιάς με γραφεία σε Αθήνα και Νέα Υόρκη

timesadmin