Θάνατος-Τζορτζ-Μπάλντοκ:-Θρήνος-στο-ελληνικό-και-το-αγγλικό-ποδόσφαιρο-–-Τα-μηνύματα-των-ομάδων
ΣΠΟΡ

Θάνατος Τζορτζ Μπάλντοκ: Θρήνος στο ελληνικό και το αγγλικό ποδόσφαιρο – Τα μηνύματα των ομάδων

Τεράστιο σοκ στον κόσμο του ελληνικού αλλά και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου προκαλεί ο ξαφνικός θάνατος του Τζορτζ Μπάλντοκ. Ο 31χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα το βράδυ της Τετάρτης (9/10) με τις πληροφορίες γύρω απ’ το περιστατικό και τα αίτια θανάτου του να παραμένουν συγκεχυμένες.

Συντετριμένη η οικογένεια του ποδοσφαιριστή, με δήλωσή της, την οποία δημοσίευσε ο δημοσιογράφος του Athletic, Ντέιβιντ Όρνσταϊν, επιβεβαίωσε το δυσάρεστο γεγονός, ζητώντας ταυτόχρονα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να σεβαστούν την ιδιωτικότητά τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.
Η ανακοίνωση της οικογένειας του Τζορτζ Μπάλντοκ αναφέρει:

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Τζορτζ δυστυχώς πέθανε. Ως οικογένεια είμαστε σοκαρισμένοι από αυτή την τρομερή απώλεια. Παρακαλούμε τα ΜΜΕ να σέβονται την ιδιωτικότητά μας αυτή τη στιγμή».

Συντετριμμένοι είναι και οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Αρκετοί παίκτες της ομάδας, μεταξύ τωνβ οποίων ο υπεύθυνος αγώνων Σπύρος Βλάχος, ο τεχνικός διευθυντής Γιάννης Παπαδημητρίου και ο διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος Γιώργος Τζαβέλλας, αλλά και οι Σένκεφελντ, Ρουμπέν Πέρεθ, Βιλένα και Μάγκνουσον συγκεντρώθηκαν έξω απ’ το σπίτι στη Γλυφάδα που βρέθηκε η σορός του Μπάλντοκ, ενώ σε κατάσταση «σοκ» ήταν το βράδυ της Τετάρτης και ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ντιέγκο Αλόνσο, ο οποίος ενημερώθηκε για το τραγικό συμβάν από φιλικό πρόσωπό του και δεν μπορούσε να το πιστέψει.

Οι πρώτες πληροφορίες

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 31χρονος αμυντικός ανασύρθηκε νεκρός από την πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα. Στο σημείο έσπευσε άμεσα κινητή ιατρική μονάδα του ΕΚΑΒ, αλλά ήταν ήδη αργά.

Τις τελευταίες ώρες τον Μπάλντοκ αναζητούσε η σύζυγός του και μητέρα του παιδιού τους, χωρίς η επικοινωνία να καταστεί δυνατή. Ειδοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο και εντόπισε τη σορό του 31χρονου ποδοσφαιριστή που δεν βρισκόταν στις κλήσεις της Εθνικής για το παιχνίδι με την Αγγλία, και δεν ακολούθησε την αποστολή της ομάδας στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός του διεθνούς μπακ ανασύρθηκε από την κοινόχρηστη πισίνα στο σπίτι του, που βρίσκεται στη Γλυφάδα, επί της οδού Διαδόχου Παύλου. Η σύζυγος του 31χρονου που μένει στην Αγγλία μαζί με το παιδί τους, φέρεται να τον αναζητούσε για ώρες απ’ το μεσημέρι της Τετάρτης (9/10) χωρίς να μπορεί να τον βρει. Κάλεσε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού στο οποίο διέμενε ο Μπάλντοκ στη Γλυφάδα για να πάει να δει τι είχε συμβεί, με τον τελευταίο να τον εντοπίζει χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, στον πάτο της πισίνας.

George Baldock NEKROS PODOSFAIRISTHS

Αστυνιομία και κόσμoς έξω από το σπίτι του Τζορτζ Μπάλντοκ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΑΜΣΗΣ /INTIME NEWS

Στις 22:29 κλήθηκε από τον ιδιοκτήτη το ΕΚΑΒ που έφτασε στο σπίτι στις 22:38 με τον γιατρό της κινητής μονάδας να πιστοποιεί το θάνατό του και να αναμένει την ασφάλεια για να ξεκαθαριστούν τα αίτια του θανάτου του. Και αυτό διότι βάσει πρωτοκόλλου, όταν πιστοποιείται θάνατος σε οικεία, πρέπει να επιληφθεί η Σήμανση με την παρουσία ιατροδικαστή.

Την έρευνα έχει αναλάβει υποδιεύθυνση Ασφαλείας νοτιοανατολικής Αττικής, με τις πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομία να αναφέρουν πως δεν βρέθηκαν χτυπήματα στο σώμα του Μπάλντοκ, ως εκ τούτου πιθανολογείται αιφνίδιος θάνατος από ανακοπή. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι βρέθηκε ένα άδειο μπουκάλι βότκα, ωστόσο δεν είναι γνωστό πότε έγινε η κατανάλωσή του.

Η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά εάν υπάρχουν και άλλες ουσίες στο σπίτι. Η ακριβής αιτία του θανάτου του θα προκύψει από την νεκροψία-νεκροτομή.

Αντιδράσεις

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Είμαστε σοκαρισμένοι από την απώλεια του George μας
Σοκαρισμένη από τον αιφνίδιο θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 31 ετών η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Είμαστε συγκλονισμένοι, είμαστε σοκαρισμένοι από την απώλεια του George μας. Η οικογένεια του Παναθηναϊκού θρηνεί για τον αδόκητο χαμό του. Στεκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας και των οικείων του George Baldock».

Είμαστε συγκλονισμένοι, είμαστε σοκαρισμένοι από την απώλεια του George μας. Η οικογένεια του Παναθηναϊκού θρηνεί για τον αδόκητο χαμό του. Στεκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας και των οικείων του George Baldock. pic.twitter.com/7TO6tbi5zk

— Panathinaikos F.C. (@paofc_) October 9, 2024

Τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον αιφνίδιο θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ εξέφρασαν μέσω των social και οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακός.

Είναι πραγματικά συγκλονιστική η δραματική είδηση του θανάτου ενός αθλητή, του άσου του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδος, Τζορτζ Μπάλντοκ και τα λόγια φτώχα να εκφράσουν τη λύπη μας.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και… pic.twitter.com/Af8VxTZCyv

— PAOK FC (@PAOK_FC) October 9, 2024

Με μαύρα περιβραχιόνια στο ματς με την Αγγλία

Απόλυτα σοκαρισμένοι ήταν στο άκουσμα της είδησης και οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς που βρίσκονται στο Λονδίνο για τον αποψινό αγώνα της «γαλανόλευκης» με την Αγγλία (21:45) για την 3η αγωνιστική του Nations League.

Ο Μπάλντοκ ήταν ενεργό μέλος της Εθνικής την τελευταία διετία και αν δεν αντιμετώπιζε τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε απ’ τον Μάρτη κι έπειτα, μέχρι την επιστροφή του στα ματς των «πράσινων», πιθανότατα θα βρισκόταν μαζί με την ελληνική ομάδα στο Λονδίνο.

Οι παίκτες της Εθνικής θα αγωνιστούν στο ματς με την Αγγλία φορώντας μαύρα περιβραχιόνια, ενώ την ερχόμενη Κυριακή (13/10), στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ιρλανδία, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού.

Η Εθνική Ομάδα της Αγγλίας
και η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

Τη βαθιά οδύνη τους για το χαμό του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ, εξέφρασαν η Εθνική Ομάδα της Αγγλίας και η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στα social media.

«Είμαστε πολύ λυπημένοι για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ. Ο Τζορτζ ήταν κοντά σε πολλούς παίκτες μας και εκπροσώπησε την Ελλάδα – τους αντιπάλους μας το βράδυ της Πέμπτης. Σκεφτόμαστε την οικογένεια, τους φίλους και τους συμπαίκτες του Τζορτζ σε σύλλογο και χώρα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή» ανέφερε η ανακοίνωση της Εθνικής Αγγλίας, ενώ απ’ την πλευρά της η Ομοσπονδία (FA) έγραψε:

«Είμαστε συντετριμμένοι στο άκουσμα του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ σε ηλικία 31 ετών. Οι σκέψεις μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια πάνε στην οικογένεια, τους φίλους και τους συμπαίκτες του Τζορτζ στον σύλλογο και την εθνική».

We’re extremely saddened by the passing of George Baldock.

George was close to many of our players, and represented Greece – our opponents on Thursday night.

We’re thinking of George’s family, friends and team-mates at club and country at this difficult time. ❤️ https://t.co/agVypQ2eVK

— England (@England) October 9, 2024

We are shocked to learn of the passing of George Baldock at the age of 31.

Our love and condolences are with George’s brother and our colleague Sam, and his family and friends at this time. 💙🤍 pic.twitter.com/H41Ww18Zki

— Brighton & Hove Albion (@OfficialBHAFC) October 9, 2024

Related posts

Αγγλία: Πρωταθλήτρια για τέταρτη σερί χρονιά η Μάντσεστερ Σίτι – Νίκησε 3-1 τη Γουέστ Χαμ

timesadmin

Οι αθλητές με τα περισσότερα μετάλλια στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων

protothema.gr

Συγκλονιστική Σιμόν Μπάιλς: Τρίτο χρυσό μετάλλιο με νέα διαστημική εμφάνιση στο άλμα

wp-needuser

Πέθανε ο θρύλος του ΝΒΑ Τζέρι Γουέστ

James Rollner

Ο Γιώργος Λιβάνης τραγουδάει Ρέμο στο ΟΠΑΠ Game Time

timesadmin

Νίκος Γκάλης για πληγέντες Θεσσαλίας: Βγάζει σε δημοπρασία υπογεγραμμένη φανέλα του

timesadmin