Η-walmart-ξεπέρασε-τα-$500-δισ.-σε-κεφαλαιοποίηση-μετά-τα-εντυπωσιακά-αποτελέσματα-α’-τριμήνου
ΚΟΣΜΟΣ

Η Walmart ξεπέρασε τα $500 δισ. σε κεφαλαιοποίηση μετά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα α’ τριμήνου

Άνοδο 6,99% σημείωσε η μετοχή της Walmart την Πέμπτη, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να ξεπερνά για πρώτη φορά τα 500 δισ. δολάρια, καθώς ανακοίνωσε ισχυρότερα από το αναμενόμενο κέρδη α’ τριμήνου και αύξησε τις ετήσιες προβλέψεις για τις πωλήσεις και τα κέρδη της, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Μάρτιο του 2020, κλείνοντας στο ιστορικό υψηλό των 64,01 δολαρίων. Το άλμα της μετοχής πρόσθεσε αξία περίπου 34 δισ. δολαρίων, με την κεφαλαιοποίηση να σκαρφαλώνει στα 515,8 δισ. δολάρια.

Η επίτευξη της κεφαλαιοποίησης στα 500 δισ. δολάρια αποτελεί ένδειξη της αυξανόμενης κυριαρχίας της Walmart, σύμφωνα με τον Matt Maley, επικεφαλής στρατηγικό αναλυτή αγοράς της Miller Tabak + Co. Ο ίδιος σημείωσε ότι η Walmart έχει κάνει καλύτερη δουλειά από πολλούς από τους ανταγωνιστές της στο λιανικό εμπόριο στην ανάπτυξη της διαδικτυακής της επιχείρησης, γεγονός που θα τη βοηθήσει να προσελκύσει περισσότερους αγοραστές και να διατηρήσει τους πελάτες με υψηλότερο εισόδημα που έχει κερδίσει, ακόμη και όταν ο πληθωρισμός υποχωρήσει. 

Η Walmart παραμένει η μεγαλύτερη εταιρεία του δείκτη S&P 500 Consumer Staples Index με βάση την κεφαλαιοποίηση και είναι η 14η μεγαλύτερη εταιρεία του δείκτη S&P 500. Η Procter & Gamble Co. είναι η επόμενη μεγαλύτερη στον δείκτη καταναλωτικών αγαθών με κεφαλαιοποίηση στα 396 δισ. δολάρια. Οι αντίστοιχες εταιρείες Costco Wholesale Corp. και Target Corp. έχουν κεφαλαιοποίηση στα περίπου 352 δισ. δολάρια και 74 δισ. δολάρια, αντίστοιχα.

Αν και η εταιρεία δεν είναι απρόσβλητη από τους αντίθετους ανέμους του κλάδου του λιανικού εμπορίου, συμπεριλαμβανομένου του πιεσμένου καταναλωτή στις ΗΠΑ, “πιστεύουμε ότι οι πρωτοβουλίες της Walmart και η αύξηση του μεριδίου της την ξεχωρίζουν και ότι ο ισολογισμός της παρέχουν ευνοϊκή τοποθέτηση”, ανέφερε ο αναλυτής της Evercore ISI Greg Melich.

Η Walmart σημειώνει άνοδο 22% από την αρχή του έτους μέχρι στιγμής.

Related posts

ΗΠΑ: Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών “δεν αποκλείει” η Κίνα να επηρεάσει μέσω TikTok τις προεδρικές εκλογές

protothema.gr

Ισραηλινό χτύπημα στη Δαμασκό σκότωσε ένα μέλος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν

timesadmin

Στην Αίγυπτο το Σάββατο αντιπροσωπεία της Χαμάς για το σχέδιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

protothema.gr

ΥΠΕΞ Αλβανίας για Μπελέρη: Ας περιμένουμε τη δικαιοσύνη

timesadmin

Ισραήλ: Ακροδεξιός βουλευτής υποσχέθηκε πως η κυβέρνηση θα βάλει σε “τάξη” το Ανώτατο Δικαστήριο

timesadmin

Βομβαρδισμός νοσοκομείου στη Γάζα: Ισραηλινό “έγκλημα πολέμου” για τον επικεφαλής της Αφρικανικής Ένωσης

timesadmin