Η-uber-εξαγοράζει-τη-δραστηριότητα-της-delivery-hero-στην-Ταϊβάν-έναντι-950-εκατ-δολ.
ΚΟΣΜΟΣ

Η Uber εξαγοράζει τη δραστηριότητα της Delivery Hero στην Ταϊβάν έναντι 950 εκατ. δολ.

Η Uber Technologies εξαγοράζει την επιχείρηση Foodpanda της Delivery Hero στην Ταϊβάν έναντι 950 εκατομμυρίων δολαρίων, ενισχύοντας τον έλεγχό της σε μια βασική ασιατική αγορά, καθώς προσπαθεί να επεκταθεί στην περιοχή.

Η Uber, της οποίας η επιχείρηση παράδοσης γευμάτων τα πήγε καλύτερα του αναμενομένου σε παγκόσμιο επίπεδο το τελευταίο τρίμηνο, στοχεύει να ολοκληρώσει τη συμφωνία με μετρητά μέχρι το α’ εξάμηνο του 2025. Η εξαγορά, μια από τις μεγαλύτερες στην Ταϊβάν εκτός του κλάδου των τσιπ, σηματοδοτεί επίσης μια υποχώρηση για την Delivery Hero από την Ασία, σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg. Και τα δύο μέρη τόνισαν ότι η εξαγορά εξαρτάται από την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών – δεδομένου ότι η Uber και η Delivery Hero είναι πλέον οι δύο κυρίαρχοι παίκτες στην αγορά.

Το Foodpanda και το UberEats ανταγωνίζονται στον κλάδο παράδοσης φαγητού της Ταϊβάν εδώ και χρόνια. Τον Αύγουστο του 2023, η Foodpanda διατηρούσε ένα ελαφρύ προβάδισμα με 52% του όγκου παραγγελιών παράδοσης φαγητού σε σύγκριση με την UberEats, σύμφωνα με στοιχεία της Measurable AI, εταιρείας με έδρα το Χονγκ Κονγκ που παρακολουθεί τις επιχειρηματικές εισπράξεις.

Η συμφωνία που αποκαλύφθηκε την Τρίτη σηματοδοτεί μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές στην Ταϊβάν εκτός του κλάδου ημιαγωγών. Η Uber στοχεύει να συνδυάσει τις δύο επιχειρήσεις με την επωνυμία Uber Eats και συμφώνησε χωριστά να αγοράσει 300 εκατομμύρια δολάρια νεοεκδοθεισών μετοχών της Delivery Hero. Η Delivery Hero δήλωσε ότι ελπίζει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από τη συμφωνία για να επαναγοράσει μετατρέψιμα ομόλογα.

Η μετοχή της Delivery Hero σημείωνε άνοδο 19% στα 30,08 ευρώ λίγο πριν τις 11 ώρα Ελλάδος στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ενώ νωρίτερα ενισχυόταν έως και κατά 22%, στη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή της άνοδο από τον Φεβρουάριο. Η μετοχή της έχει ενισχυθεί κατά 20% από την αρχή του έτους.

Related posts

Ευρωζώνη: Διευρύνθηκε το πλεόνασμα του ισοζυγίου πληρωμών τον Σεπτέμβριο

timesadmin

Η Toyota σταματά τις αποστολές 10 μοντέλων λόγω ζητημάτων πιστοποίησης κινητήρων ντίζελ

timesadmin

Μεσανατολικό: Νέος κύκλος διαπραγματεύσεων θα αρχίσει την Πέμπτη στο Κάιρο

timesadmin

Πούτιν: Κάθε φυσιολογικός άνθρωπος θα εξοργιζόταν για τα ματωμένα παιδιά στη Γάζα, αλλά πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό

timesadmin

Coinbase: Άλμα στα κέρδη α’ τριμήνου, με ώθηση από τα spot bitcoin ETF

protothema.gr

Μεσανατολικό: Ο Μαχμούντ Αμπάς ζήτησε διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη για τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας

timesadmin