Η-toyota-επιστρέφει-στην-f1-και-αναλαμβάνει-την-haas
AYTOKINHTO

Η Toyota επιστρέφει στην F1 και αναλαμβάνει την Haas

H Toyota αναλαμβάνει έναν κρίσιμο ρόλο συνεργασίας με την ομάδα της Haas στην F1 και επιστρέφει στην Formula 1 ως τεχνικός συνεργάτης και μόνο. Προς το παρόν τουλάχιστον.

Top Gear TEAM

H Toyota Gazoo Racing γίνεται επίσημος τεχνικός συνεργάτης της Haas F1 με άμεση ισχύ και αυτό μπορεί να μην σημαίνει ακριβώς την επιστροφή της στην F1, αλλά δεν παύει να είναι ένα πρώτο δείγμα προθέσεων.

Toyota Hass F1

Προς το παρόν μέσω αυτής της συνεργασίας, οι δύο πλευρές στοχεύουν στη συνεισφορά τους στην εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας, δημιουργώντας ένα περιβάλλον στο οποίο νέοι Ιάπωνες οδηγοί, μηχανικοί και τεχνικοί μπορούν να αποκτήσουν εμπειρία και να αναπτυχθούν στο Formula 1, την κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η TGR συνεχίζει να αγωνίζεται στους αγώνες παγκοσμίως για να βελτιώσει τα τρία βασικά στοιχεία της κατασκευής αυτοκινήτων: ανθρώπους, διαδικασία (pipeline) και προϊόν.

Στη φιλοσοφία “οδήγηση-πρώτα” που υποστηρίζει έντονα ο Πρόεδρος της Toyota Motor Corporation, Akio Toyoda, γνωστός και ως Morizo, τα αυτοκίνητα δοκιμάζονται και βελτιώνονται μέσα από την αρένα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και τα σχόλια των επαγγελματιών οδηγών ενσωματώνονται πλήρως στην ανάπτυξη των αυτοκινήτων παραγωγής.

Toyota Haas F1

O Ayao Komatsu, αγωνιστικός διευθυντής της Haas F1, ο Akio Toyoda και ο Tomoya Takahashi, πρόεδρος της TGR.

Στις τελευταίες προσπάθειες για ενίσχυση αυτής της προσέγγισης, γίνεται εμφανής η ανάγκη ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, μηχανικών και τεχνικών, καθώς και η χρήση της διαδικασίας ανάλυσης δεδομένων, ώστε να εφαρμοστούν οι γνώσεις που αποκτώνται στην ανάπτυξη οχημάτων.

Μέσω αυτής της τεχνικής συνεργασίας, η TGR σκοπεύει να ενισχύσει το ανθρώπινο δυναμικό της και να μάθει από την τεχνογνωσία της Haas στην ανάλυση δεδομένων, η οποία είναι ένα από τα ισχυρά σημεία της ομάδας στη Formula 1, για να επιταχύνει την κατασκευή αγωνιστικών αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων.

Toyota Haas F1

Μια στρατηγική κίνηση με στόχο την επιστροφή στην κορυφή

Συγκεκριμένα, η συμφωνία προβλέπει τη συμμετοχή εκπαιδευόμενων οδηγών, μηχανικών και τεχνικών της TGR σε δοκιμαστικά της MoneyGram Haas F1 Team, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρία οδήγησης και ανάλυσης δεδομένων σε επίπεδο F1.

Επίσης, οι μηχανικοί και οι τεχνικοί της TGR θα συμμετάσχουν στην ανάπτυξη της αεροδυναμικής των αγωνιστικών οχημάτων της Haas, ενισχύοντας την ικανότητά τους να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν εξαρτήματα από ανθρακονήματα σε ακραίες συνθήκες λειτουργίας.

Toyota Haas F1

Αυτή η κίνηση θα καλλιεργήσει ανθρώπινο δυναμικό ικανό να πρωταγωνιστεί στις πρώτες γραμμές του μηχανοκίνητου αθλητισμού και να μεταφέρει την αποκτηθείσα τεχνολογία και γνώση στα αυτοκίνητα παραγωγής.

Μια πιθανή επιστροφή στην F1;

Η ανακοίνωση αυτής της συνεργασίας φέρνει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο μιας επιστροφής της Toyota στη Formula 1, αυτή τη φορά ως τεχνικός συνεργάτης και όχι ως πλήρης κατασκευαστής όπως στην προηγούμενη εποχή της.

Toyota Haas F1

Αν και η TGR δεν εισέρχεται επίσημα ως κατασκευαστής, η κίνηση αυτή δίνει το μήνυμα ότι η Toyota μπορεί να επενδύσει περισσότερο στην τεχνολογία της F1 για να ενισχύσει τη δυναμική της και την τεχνογνωσία της.

Toyota Haas F1

Από την πλευρά της, η Haas μπορεί να επωφεληθεί τα μέγιστα από αυτή τη συνεργασία. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία της TGR, ειδικά στην ανάλυση δεδομένων και στην ανάπτυξη αεροδυναμικών εξαρτημάτων, θα μπορούσαν να βοηθήσουν τη Haas να βελτιώσει τις επιδόσεις της και να αποφύγει τις τελευταίες θέσεις του πρωταθλήματος.

Η συνεργασία αυτή αναμένεται να αναδείξει το ανθρώπινο δυναμικό της Haas και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της στον απαιτητικό κόσμο της Formula 1.

Related posts

Renault Twingo: Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα θα παράγεται

protothema.gr

Tο Hennessey Venom F5 Revolution διέλυσε ρεκόρ της McLaren P1

timesadmin

Το μέλλον στα πολυτελή αυτοκίνητα: ποια είναι τα νέα στοιχεία που το καθορίζουν

protothema.gr

H Polestar φτιάχνει ειδικό smartphone για το Polestar 4

timesadmin

Οδηγώντας Porsche 911 GT3 RS στην κορυφαία ιδιωτική πίστα του κόσμου (video)

timesadmin

Stake Sauber: Αυτό είναι το μονοθέσιο της καινούργιας ομάδας στην F1

timesadmin