Η-porsche-σταμάτησε-την-παραγωγή-των-συμβατικών-718-και-macan-στην-Ευρώπη
AYTOKINHTO

Η Porsche σταμάτησε την παραγωγή των συμβατικών 718 και Macan στην Ευρώπη

Η Porsche εμμένει στο χρονοδιάγραμμά της για τη μετάβαση ορισμένων μοντέλων σε ηλεκτρικά οχήματα, παρά την πρόσφατη πτώσης της ζήτησης που καταγράφεται διεθνώς για αυτοκίνητα με μπαταρίες.

Προσφάτως, το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Porsche, Albrecht Reimold δήλωσε ότι η βενζινοκίνητη έκδοση του Macan για τις μη ευρωπαϊκές αγορές θα σταματήσει πριν από το 2026. “Η πλατφόρμα έχει φτάσει στο τέλος του κύκλου της”, συμπλήρωσε ο Reimold.

Η Porsche έχει ήδη σταματήσει να κατασκευάζει εκδόσεις της Macan με κινητήρα εσωτερικής καύσης για τις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επειδή δεν πληροί τους νέους κανόνες κυβερνοασφάλειας της ΕΕ για την προστασία των αυτοκινήτων από χάκερ.

Porsche Macan 2024

Μετά την πλήρη διακοπή της παραγωγής του μοντέλου εσωτερικής καύσης, η Porsche θα επικεντρωθεί στις ηλεκτρικές εκδόσεις Macan για να προωθήσει την ατζέντα βιωσιμότητας, παρόλο που η συνολική ζήτηση EV σημειώνει ύφεση.

Μεταξύ άλλων, το μέλος του ΔΣ της Porsche επιβεβαίωσε πως οι παραδόσεις της ηλεκτρικής Macan ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα ενώ δήλωσε ότι το νέο επταθέσιο ηλεκτρικό SUV της Porsche με την κωδική ονομασία K1 βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος.

Porsche 718 Spyder RS
Porsche 718 Spyder RS

Το ηλεκτρικό SUV, θα τοποθετηθεί στη γκάμα πάνω από την Cayenne και θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα SSP Sport του ομίλου Volkswagen. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει στα μέσα της δεκαετίας από το υπερσύγχρονο εργοστάσιο της εταιρείας στη Λειψία.

Οι εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης των σπορ μοντέλων Boxster και Cayman – δηλαδή της σειράς 718 – θα σταματήσουν να διατίθενται διεθνώς από το 2025, καθόσον στην Ευρώπη έχουν ήδη καταργηθεί.

Πηγή: topgeargreece.gr

Related posts

Κριτική για την ταινία Ferrari που δεν είναι επιπέδου Ferrari

timesadmin

Αυτό είναι το νέο Citroen C3 Aircross: Στιλάτο επταθέσιο B-SUV κάτω από 25.000 ευρώ (εικόνες, video)

timesadmin

F1: Αυτά είναι τα νέα χρώματα της Williams FW46

timesadmin

Reuters: Η Renault ετοιμάζει φθηνό ηλεκτρικό-πότε θα κυκλοφορήσει

timesadmin

Ελλάδα: Αυτό είναι το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024

timesadmin

Στο σφυρί το Subaru Impreza 22B STi του Colin McRae-η πρώτη εκτίμηση για την αξία του

timesadmin