Η-pfizer-επενδύει-1,2-δισ.-ευρώ-στο-εργοστάσιό-της-στο-Βέλγιο
ΚΟΣΜΟΣ

Η Pfizer επενδύει 1,2 δισ. ευρώ στο εργοστάσιό της στο Βέλγιο

H αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή της να επενδύσει 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ στην πόλη Πουρς του Βελγίου, για τα επόμενα τρία χρόνια.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ σε αυτό το εργοστάσιο παραγωγής, το οποίο σήμερα απασχολεί 4.500 άτομα και είναι ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια του αμερικανικού κολοσσού στον κόσμο, αναφέρει η βελγική εφημερίδα “Le Soir”.

Το εργοστάσιο της Pfizer στην Πουρς απέκτησε παγκόσμια φήμη περί τα τέλη του 2020 καθώς επιλέχθηκε από την αμερικανική εταιρεία για να παράγει το εμβόλιο mRNA κατά της Covid-19 (το Comirnaty) που ανέπτυξε με την BioNTech.

Όπως αναφέρει η “Le Soir”, το εργοστάσιο στην Πουρς καλύπτει έκταση μεγαλύτερη των 100 στρεμμάτων και ειδικεύεται στην κατασκευή και συσκευασία στείρων ενέσιμων φαρμάκων και εμβολίων, είτε με τη μορφή φιαλιδίων, αμπουλών ή συρίγγων. Η επένδυση ύψους 1,2 δισεκ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση όλων των σταδίων παραγωγής. Αυτή η επένδυση αναμένεται να επιτρέψει τη δημιουργία 250 επιπλέον θέσεων εργασίας στις εγκαταστάσεις της φαρμακοβιομηχανίας. Η απασχόληση έχει ήδη αυξηθεί σημαντικά στην Πουρς μετά την παραγωγή του εμβολίου κατά της Covid. Το εργατικό δυναμικό έχει αυξηθεί από 2.800 σε 4.500 από την έναρξη της πανδημίας.

Πηγή: Α-

Related posts

Μ. Βρετανία: Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να προχωρούν προς το Κίεβο

timesadmin

Κίνα: Δεκάδες εγκλωβισμένοι και αγνοούμενοι από κατάρρευση πολυόφορου κτιρίου στην κεντρική πόλη Τσανγκσά

timesadmin

Ουκρανία: Ισχυρός ρωσικός βομβαρδισμός στο Σλοβιάνσκ – Για πολλούς νεκρούς κάνουν λόγο οι Ουκρανοί

timesadmin

Σε χαμηλό 18 μηνών υποχώρησε το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη

timesadmin

Ζελένσκι: Σχεδόν 125.000 Ουκρανοί έχουν απομακρυνθεί μέσω των ανθρωπιστικών διαδρόμων

timesadmin

Ιράν: Περισσότερες από 1.200 συλλήψεις από την αρχή των διαδηλώσεων για τη Μαχσά Αμινί

timesadmin