Η-hyundai-motor-επενδύει-72-δισ.-ευρώ-σε-νέες-τεχνολογίεςέως-το-2030
AYTOKINHTO

Η Hyundai Motor επενδύει 72 δισ. ευρώ σε νέες τεχνολογίεςέως το 2030

Η Hyundai Motor Company παρουσίασε τον οδικό χάρτη και τη στρατηγική της για να επιταχύνει τη φιλοδοξία της για την ηλεκτροκίνηση καθώς επιδιώκει βιώσιμη πρόοδο για την εταιρεία.

Ο Jaehoon Chang, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hyundai Motor και άλλα στελέχη παρουσίασαν τα σχέδια σε μετόχους και επενδυτές, καθώς και άλλους ενδιαφερόμενους στο forum “2022 CEO Investor Day”. Η εταιρεία αποκάλυψε επίσης στόχους πωλήσεων και οικονομικών επενδύσεων που σκοπεύει να πραγματοποιήσειέως το 2030.

Ο οδικός χάρτης για τα ηλεκτρικά οχήματα της Hyundai υποστηρίζεται από την ενίσχυση της γκάμας των ηλεκτρικών οχημάτων, τη βελτιστοποίηση της παραγωγικής ικανότητας και την εξασφάλιση της ανταγωνιστικότητας hardware και software. Σύμφωνα με τη στρατηγική της, η εταιρεία στοχεύει να φθάσει σε ετήσιες παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων 1,87 εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων εξασφαλίζοντας ποσοστό ύψους 7% του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς έως το 2030.

Η Hyundai παρουσίασε επίσης τους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους οικονομικούς της στόχους. Η εταιρεία σχεδιάζει επενδύσεις 72 δισεκατομμυρίων ευρώ για μελλοντικές δραστηριότητες έως το 2030, συμπεριλαμβανομένων 14,6 δισεκατομμυριών ευρώ για την ηλεκτροκίνηση και 9 δισεκατομμυρίων ευρώ σε ενισχυμένες δυνατότητες software συνδεσιμότητας και αυτόνομης οδήγησης.

Έως το 2030, η Hyundai στοχεύει επίσης να επιτύχει περιθώριο λειτουργικού κέρδους 10% ή υψηλότερο στη δραστηριότητα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητατης σε ενισχυμένες δυνατότητες software και hardware σε μια διευρυμένη γκάμα.

“Η Hyundai επιταχύνει με επιτυχία τη μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση και γίνεται παγκόσμιος ηγέτης στα ηλεκτρικά οχήματα παρά το δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον που προκαλείται από την παγκόσμια έλλειψη microchips και τη συνεχιζόμενη πανδημία” δήλωσε ο President Chang. “Μαζί με τις απρόσκοπτες προσπάθειές μας να βελτιώσουμε την αξία των ηλεκτρικών οχημάτων, η Hyundai Motor θα συνεχίσει να διασφαλίζει την επιχειρηματική της βιωσιμότητα ως “Πάροχος Λύσεων Κινητικότητας” μέσω προηγμένων τεχνολογιών όχι μόνο hardware αλλά και software”.

Ενίσχυση της γκάμας των ηλεκτρικών οχημάτων

Η Hyundai Motor αύξησε τον ετήσιο στόχο πωλήσεων των ηλεκτρικών της οχημάτων σε 1,87 εκατομμύρια μονάδες έως το 2030 από 560.000 που είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως έως το 2025. Η εταιρεία στοχεύει σε μερίδιο αγοράς 7%της συνολικής παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Hyundai σχεδιάζει να παρουσιάσε 17 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2030. Έντεκα μοντέλα της μάρκας Hyundai και 6 μοντέλα της πολυτελούς μάρκας Genesis. 

Τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα Hyundai θα περιλαμβάνουν 3 μοντέλα sedan, 6 SUV, 1 ελαφρύ επαγγελματικό όχημα καθώς και 1 μοντέλο νέου τύπου. Μέσα στη χρονιά θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις του Ioniq 6 και θα ακολουθήσει το Ioniq 7 το 2024.

Στην πολυτελή μάρκα Genesis, η γκάμα των ηλεκτρικών οχημάτων αποτελείται από 2 επιβατικά αυτοκίνητα και 4 SUV, συμπεριλαμβανομένου του εξηλεκτρισμένου GV70 που θα κυκλοφορήσει φέτος. Από το 2025, όλα τα νέα μοντέλα της Genesis που θα κυκλοφορήσουν θα είναι ηλεκτρικά.

Βελτιστοποίηση της παραγωγικής ικανότηταςτων ηλεκτρικών οχημάτων 

Η Hyundai Motor στοχεύει να δημιουργήσει μια παραγωγική διαδικασία υψηλής απόδοσης για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων επιταχύνοντας τη μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση. Στο Παγκόσμιο Κέντρο Καινοτομίας της Hyundai Motor στη Σιγκαπούρη, ακρογωνιαίο λίθο καινοτομίας στην αξιακή αλυσίδα κινητικότητας της εταιρείας, θα δημιουργηθεί μια ανθρωποκεντρική πλατφόρμα καινοτομίας. Η πλατφόρμα αναμένεται να φέρει καινοτομίες στην αποδοτικότητα της παραγωγής μέσω ενός ευέλικτου συστήματος παραγωγής, προηγμένου επιπέδουαυτοματισμούκαι τεχνολογίας ψηφιακού διδύμου. 

Πέρα από τις υπάρχουσες παραγωγικές μονάδες ηλεκτρικών οχημάτων στην Κορέα και την Τσεχική Δημοκρατία, η Hyundai σχεδιάζει να επεκτείνει σταδιακά τιςμονάδες παραγωγής των ηλεκτρικών οχημάτων, ξεκινώντας με ένα εργοστάσιο στην Ινδονησία που ξεκίνησε πρόσφατα να λειτουργεί. 

Καθώς οι μονάδες παραγωγής των ηλεκτρικών οχημάτων επεκτείνονται, η εταιρεία προσπαθεί να αυξήσει το εύρος προμήθειας μπαταριών μέσω στρατηγικών συνεργασιών με εταιρείες μπαταριών, σε διάφορες μεγάλες αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, για να εξασφαλίσει επαρκή εφοδιασμό μπαταριών. Μέσω αυτών των συνεργασιών, η εταιρεία από το 2025 αναμένεται να αποκτήσει περισσότερο από το 50% των μπαταριών λιθίου επόμενης γενιάς για τα ηλεκτρικά της οχήματα.

Hyundai

Διασφάλιση ανταγωνιστικότητας software και hardware

Η Hyundai Motor σχεδιάζει να εισάγει μια νέα πλατφόρμα Integrated Modular Architecture (IMA), που εξελίχθηκε από την πλατφόρμα E-GMP που αποτελεί τη βάση των Ioniq 5 και GV60, τα οποία λανσαρίστηκαν με επιτυχία το 2021. Η IMA θα χρησιμοποιηθεί όχι μόνο ως πλατφόρμα ηλεκτρικών επιβατικών οχημάτων της Hyundai αλλά και ως πλατφόρμα κατασκευής οχήματος (PBV), συμβάλλοντας στον εξορθολογισμό των διαδικασιών παραγωγής και στη μείωση του κόστους. Σε αντίθεση με το υπάρχον σύστημα ανάπτυξης ηλεκτρικών οχημάτων, το οποίοέχει διαφορετικούς τύπους πακέτων μπαταριών για κάθε μοντέλο, η IMA μπορεί να εξοπλιστεί με τυποποιημένα πακέτα μπαταριών για ευέλικτη σύνδεση ανεξάρτηταμε το μοντέλο βελτιώνοντας την αποδοτικότητα του κόστους. Μέσω του συστήματος cell-to-pack, η νέα πλατφόρμα μπορεί να εξασφαλίσει επαρκή ενεργειακή πυκνότητα και να συντομεύσειακόμη περισσότερο τον χρόνο φόρτισης.

Μέχρι το 2030, η εταιρεία θα επενδύσει συνολικά 9 δισεκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας σε λύσεις software, συμπεριλαμβανομένων 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ για τεχνολογικές καινοτομίες, όπως συνδεσιμότητα και αυτόνομη οδήγηση, 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ σε στρατηγικές επενδύσεις για νεοφυείς επιχειρήσεις και ερευνητικάκέντρα και 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ στην τεχνολογία πληροφοριών και επικοινωνιών (ICT). Μετά το 2030, η εταιρεία στοχεύει τα έσοδα από τις software επιχειρήσεις να λαμβάνουν περίπου το 30% των συνολικών πωλήσεων. 

Hyundai Ioniq 5

Οικονομικοί στόχοι

Η Hyundai αποκάλυψε επίσης μεσοπρόθεσμους έως μακροπρόθεσμους οικονομικούς στόχους έως το 2030, συμπεριλαμβανομένης μιας επένδυσης 72 δισεκατομμυρίων ευρώ. Από τη συνολική επένδυση, 29,4 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν σε τομείς έρευνας και ανάπτυξης και 32,8 δισεκατομμύρια ευρώ για δαπάνες ενίσχυσης της επιχειρηματικές ανταγωνιστικότητας, ενώ 9,6 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν σε στρατηγικές επενδύσεις.

Το σχέδιο δαπανών των 72 δισεκατομμυρίων ευρώ περιλαμβάνει 14,5 δισεκατομμύρια ευρώ για επενδύσεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης για την επέκταση της παραγωγικής ικανότητας των ηλεκτρικών οχημάτων, την κατασκευή σταθμών φόρτισης και τη συμμετοχή σε σημαντικές τεχνολογικές συνεργασίες.

Έως το 2030, η Hyundai στοχεύει να επιτύχει περιθώριο λειτουργικού κέρδους ύψους 10% ή υψηλότερο στα ηλεκτρικά οχήματα αυξάνοντας τον όγκο πωλήσεων και καινοτομώντας στη δομή του κόστους. 

Η Hyundai στοχεύει σε αύξηση 13~14% των ενοποιημένων εσόδων της και 5,5~6,5% ετήσιο περιθώριο ενοποιημένου λειτουργικού κέρδους το 2022. Η εταιρεία στοχεύει συνολικά σε πάνω από 4,3 εκατομμύρια πωλήσεις οχημάτων.

Related posts

Kalmar 7-97: H Porsche restomod των 400 ίππων

timesadmin

Η Nissan παρουσιάζει το πρόγραμμα Blue Switch

timesadmin

Η θρυλική Lancia 037

timesadmin

Το BMW Group αυξάνει τη χρήση χάλυβα χαμηλού άνθρακα στα ευρωπαϊκά εργοστάσια

timesadmin

Mercedes AMG A35 4MATIC: Σκαλοπάτι

timesadmin

H Opel γίνεται πλήρως ηλεκτρική

timesadmin