ΚΟΣΜΟΣ

Η G7 δεσμεύεται για μακρόχρονη στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία – Για σημαντική νίκη μιλά ο Ζελένσκι

Τα κράτη μέλη της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών (G7) ανακοίνωσαν σήμερα ένα διεθνές πλαίσιο που ανοίγει το δρόμο για μακροπρόθεσμες εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία, για την ενίσχυση της Άμυνας της ενάντια στη Ρωσία και στην αποτροπή της Μόσχας από κάθε επίθεση στο μέλλον εναντίον της γειτονικής της χώρας.

Σε αντάλλαγμα, η Ουκρανία θα δεσμευθεί για βελτιωμένα μέτρα διακυβέρνησης, που θα επιτευχθούν μεταξύ άλλων μέσω δικαστικών, οικονομικών μεταρρυθμίσεων και ενισχυμένης διαφάνειας.

Σχολιάζοντας το ανακοινωθέν ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η G7 έκανε μια σαφή δήλωση ότι η υποστήριξη της Ομάδας των Επτά προς την Ουκρανία θα είναι μακροχρόνια, λέγοντας ότι η G7 θα παράσχει στην Ουκρανία σημαντική στρατιωτική βοήθεια όσο η χώρα αναμένει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. “Το μέλλον της Ουκρανίας είναι στο ΝΑΤΟ”, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος,

Δίπλα του, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι δεσμεύσεις αυτές της G7 για μακροπρόθεσμη στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο αντιπροσωπεύουν μια “σημαντική νίκη” για την ασφάλεια της χώρας του.

“Η ουκρανική αντιπροσωπεία επιστρέφει στη χώρα έχοντας πετύχει μια σημαντική νίκη για την ασφάλεια της χώρας μας, του λαού μας, των παιδιών μας”, είπε ο Ζελένσκι, μαζί με τους ηγέτες της G7 που συγκεντρώθηκαν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

- Α-

Related posts

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ έχει ακόμη έδαφος να καλύψει με τις αυξήσεις επιτοκίων

timesadmin

Οι πρώτοι Αυστραλοί αποχώρησαν από τη Γάζα – Παύση στις εχθροπραξίες ζήτησε η Αυστραλή ΥΠΕΞ

timesadmin

Ποδόσφαιρο στη Σαουδική Αραβία: Χαμηλά έσοδα και μικρή προσέλευση παρά τις ακριβές μεταγραφές

timesadmin

ΟΗΕ: Η μηνιαία εκ περιτροπής προεδρία της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας έληξε

timesadmin

Μ. Γιαβάς: “Θεού θέλοντος όλα θα είναι πολύ όμορφα”

timesadmin

ΗΠΑ: Ο Μπλίνκεν σε Βρετανία, Ιρλανδία, Βιετνάμ, Ιαπωνία αυτή την εβδομάδα

timesadmin