Η-europol-κατέσχεσε-νοθευμένα-φάρμακα-αξίας-63-εκατ.-ευρώ-και-προχώρησε-σε-544-συλλήψεις
ΚΟΣΜΟΣ

Η Europol κατέσχεσε νοθευμένα φάρμακα αξίας 63 εκατ. ευρώ και προχώρησε σε 544 συλλήψεις

Οι αστυνομικές αρχές των ευρωπαϊκών χωρών προχώρησαν σε 544 συλλήψεις και κατέσχεσαν πολλά παράνομα αναβολικά και ψευδοφάρμακα, όπως υποτιθέμενα χάπια που θεραπεύουν την Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα η Europol.

Η επιχείρηση αυτή, που διεξήχθη σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο, οδήγησε στην κατάσχεση νοθευμένων φαρμάκων και αναβολικών συνολικής αξίας 63 εκατομμυρίων ευρώ. Στο στόχαστρο είχαν μπει 33 “εγκληματικές ομάδες” που διακινούσαν αναβολικά, ορμόνες, φάρμακα για τον μεταβολισμό και άλλα σκευάσματα, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία που εδρεύει στη Χάγη.

Οι δράστες διακινούσαν κυρίως αντικαρκινικά φάρμακα, αναλγητικά, αγχολυτικά και σκευάσματα για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας.

Από την αρχή της πανδημίας κατέβαλαν επίσης μεγάλες προσπάθειες να παρασκευάσουν φάρμακα που έχουν μεγάλη ζήτηση. “Για να αυξήσουν τα κέρδη τους, τα εγκληματικά δίκτυα επικεντρώθηκαν στη διανομή ψεύτικων θεραπειών για τον κορονοϊό και την παρασκευή απολυμαντικών, τα οποία στη συνέχεια πωλούνταν μέσω του διαδικτύου”, εξήγησε η Europol.

Μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν 3 εκατομμύρια υποτιθέμενα φάρμακα για την Covid-19, μάσκες προστασίας και απολυμαντικά και οι αρχές έκλεισαν πέντε παράνομα εργαστήρια.

Πηγή: Α-

Related posts

Ο Τζο Μπάιντεν “καταδικάζει απερίφραστα” την “τρομοκρατική” επίθεση κατά του πρωθυπουργού του Ιράκ

timesadmin

Deutsche Bank: Σε ύφεση το 2023 οι ΗΠΑ

timesadmin

Scotiabank: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα στο τρίμηνο

timesadmin

Γερμανία: Υψηλότερες τιμές στα είδη διατροφής ζήτησε ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

timesadmin

Νιγηρία: Οχτώ νεκροί από κατάρρευση τριώροφου κτιρίου στο Λάγκος

timesadmin

Anadolu: Ανακαλείται για διαβουλεύσεις ο επιτετραμμένος της Λιβύης στην Ελλάδα

timesadmin