Η-Τουρκία-προχωρά-στη-μαζική-παραγωγή-του-μαχητικού-hurjet
ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία προχωρά στη μαζική παραγωγή του μαχητικού Hürjet

Η Τουρκία θα προχωρήσει στην μαζική παραγωγή του εγχώρια κατασκευασμένου Hürjet, ένα εκπαιδευτικό και ελαφρύ μαχητικό αεροσκάφος, σύμφωνα με την Hurriyet.

Η Εκτελεστική Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας προχώρησε στην εν λόγω ανακοίνωση μετά από συνάντηση που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εντός της εβδομάδας.

Η Τουρκία έχει προγραμματίσει την πρώτη πτήση του Hürjet για το 2023, την εκατονταετηρίδα της χώρας. Η Άγκυρα ελπίζει να χρησιμοποιήσει το Hürjet ως εκπαιδευτικό αεροσκάφος για αεροσκάφη πέμπτης γενιάς, ανέφερε η Hurriyet.

Θα διαθέτει προηγμένο υπολογιστή αποστολής και ραντάρ. Η Hurriyet υποστήριξε επίσης “οι δυνατότητες επικοινωνιών αέρα και εδάφους θα μειώσουν τις απειλές και τους κινδύνους”.

Το Hürjet θα έχει μήκος 13,4 μέτρα και άνοιγμα φτερών 11 μέτρα και “θα έχει ως στόχο να παρέχει περιβαλλοντική ασφάλεια σε επιθετικές επιχειρήσεις”.

Η Turkish Aerospace Industries (TAI), η κατασκευάστρια εταιρεία του Hürjet, σχεδίαζε να ξεκινήσει την παραγωγή του αεροσκάφους μέχρι τα τέλη του 2021.

Τον περασμένο Απρίλιο, ο διευθυντής προγράμματος εκπαιδευτικών αεροσκαφών της TAI, Tuncay Çopur, ισχυρίστηκε ότι το Hürjet θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί στην επερχόμενη ναυαρχίδα του τουρκικού ναυτικού, το αμφίβιο πλοίο εφόδου TCG Anadolu.

“Θα έχει επίσης την υποδομή για προσγείωση και απογείωση από το επερχόμενο ελαφρύ αεροσκάφος της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων (DzKK) και οι συζητήσεις μας με το ναυτικό για αυτό συνεχίζονται”, δήλωσε τότε ο Çopur στα φιλοκυβερνητικά τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Με πληροφορίες από ahvalnews

Related posts

Μάσκες, πιστοποιητικά εμβολιασμού και λιγότερος κόσμος στην γιορτή της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Τάιμς Σκουέρ

timesadmin

ΗΠΑ: Υποψήφιος δήμαρχος στο Λούιβιλ της πολιτείας Κεντάκι έγινε στόχος πυροβολισμών

timesadmin

Αυστραλή ΥΠΕΞ:: “Αισχρή διαστρέβλωση” το να αποκαλούνται οι Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία ειρηνευτική δύναμη

timesadmin

Toyota: Σχεδιάζει παραγωγή-ρεκόρ 11 εκατ. αυτοκινήτων στο 2022

timesadmin

Συμφωνία Πολωνίας-Τσεχίας για το ορυχείο Turow

timesadmin

Βρετανία: Τέλος τα Covid τεστ για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες

timesadmin