Η-Τουρκία-κάλεσε-για-εξηγήσεις-τον-Έλληνα-πρέσβη-στην-Άγκυρα-λόγω-διαδηλώσεων-του-pkk-στην-Αθήνα
ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία κάλεσε για εξηγήσεις τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα λόγω διαδηλώσεων του PKK στην Αθήνα

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε την Παρασκευή τον πρεσβευτή της Ελλάδας στην Άγκυρα για εξηγήσεις λόγω ”των διαδηλώσεων της τρομοκρατικής ομάδας PKK κοντά στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα”, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Ο Χριστόδουλος Λάζαρης κλήθηκε στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών και ενημερώθηκε για τις αντιδράσεις της Τουρκίας σχετικά με την παρουσία και τη δράση τρομοκρατικών ομάδων στην Ελλάδα.

Η Τουρκία τόνισε στον Έλληνα πρέσβη ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις ”διεξάγουν εύκολα την προπαγάνδα τους, χρηματοδότηση, αλλά και στρατολογούν στην Ελλάδα”, προσθέτοντας ότι η ταυτότητα της Ελλάδας ως “ασφαλές καταφύγιο” έχει αυξήσει την παρουσία ατόμων που ανήκουν σε κύκλους που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Το στρατόπεδο του Λαυρίου παρουσιάστηκε στον κ. Λαζάρη ως παράδειγμα ”ότι οι τρομοκρατικές ομάδες που απειλούν την ασφάλεια της Τουρκίας επωφελούνται από κάθε είδους υλικοτεχνική υποδομή και δυνατότητες εκπαίδευσης”.

Ο κ. Λάζαρης, στον οποίο ειπώθηκε επίσης ότι το στρατόπεδο του Λαυρίου έχει γίνει εστία τρομοκρατίας ανάλογη με τα στρατόπεδα του PKK στο Ιράκ και τη Συρία, ενημερώθηκε για την αντίδραση και τις απόψεις της Τουρκίας επί του θέματος λόγω της δράσης που ξεκίνησε από το στρατόπεδο και εξελίχθηκε σε ανοιχτή διαδήλωση του PKK γύρω από την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκαν επίσης ανησυχίες για την ασφάλεια των Τούρκων εκπροσώπων και πολιτών στην Ελλάδα και ”τονίστηκε η προσδοκία αποτελεσματικής συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας”, αναφέρει το Anadolu.

Η Τουρκία τόνισε επίσης την ανάγκη η Ελλάδα ”να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τις σχέσεις γειτονίας και το διεθνές δίκαιο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας”, καταλήγει τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων.

Related posts

Ιράκ: Δύο πτήσεις επαναπατρισμού μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί μεταξύ Πολωνίας-Λευκορωσίας

timesadmin

Βουλγαρία: Σε εξέλιξη οι συνομιλίες για τη συμφωνία συνασπισμού

timesadmin

Αυστρία: Ο Σεμπάστιαν Κουρτς ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την πολιτική ζωή

timesadmin

Γαλλία: Αυστηροποίηση των προϋποθέσεων πρόσβασης με το υγειονομικό πάσο

timesadmin

Γερμανία: Μαίνεται η πολιτική κόντρα για την παράδοση βαρέων όπλων στην Ουκρανία

timesadmin

Ουκρανία: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν εμπορικό κέντρο στο Κρεμεντσούκ – Δύο νεκροί και 20 τραυματίες

timesadmin