Η-Ρωσία-λέει-ότι-η-απόσυρση-των-δυνάμεων-του-ΝΑΤΟ-θα-μειώσει-τις-εντάσεις
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία λέει ότι η απόσυρση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ θα μειώσει τις εντάσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21:07

Εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε την Πέμπτη ότι η στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ θα πρέπει να αποσύρει δυνάμεις από την Ανατολική Ευρώπη και ότι μια τέτοια κίνηση θα συμβάλει στη μείωση των στρατιωτικών εντάσεων στην περιοχή.

“Είναι σαφές ότι οι στρατιωτικές εντάσεις θα μειώνονταν εάν το ΝΑΤΟ αποσύρει τις δυνάμεις του από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Αυτό ζητάμε”, δήλωσε ο Αλεξέι Ζάιτσεφ, εκπρόσωπος του υπουργείου, σε εβδομαδιαία ενημέρωση σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το Reuters. 

Παράλληλα, τόνισε: “Εξ όσων γνωρίζουμε, το ΝΑΤΟ και τα κράτη-μέλη του δεν έχουν αναλάβει την υποχρέωση να υπερασπιστούν την Ουκρανία. Αυτό τόνισε επανειλημμένα, μεταξύ άλλων, και ο ίδιος ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ”, ενώ πρόσθεσε ότι “η Ουκρανία είναι μόνο εταίρος της συμμαχίας και το άρθρο 5 της Συνθήκης Συλλογικής Άμυνας της Ουάσιγκτον, δεν επεκτείνεται σε αυτήν”.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του προέδρου της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς, ότι σε περίπτωση σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ως αρχιστράτηγος των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του θα ανακαλέσει όλους τους στρατιωτικούς της Κροατίας από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, ο Ρώσος εκπρόσωπος εκτίμησε ότι “παρόμοιες δηλώσεις χωρών του ΝΑΤΟ (σ.σ. για απόσυρση στρατευμάτων) στην πραγματικότητα δεν έρχονται σε αντίθεση με τις υποχρεώσεις, που ανέλαβαν όταν προσχώρησαν στη συμμαχία”.

Related posts

Το Κίεβο θα επισκεφθούν οι ΥΠΕΞ Γαλίας και Γερμανίας

timesadmin

Μια αιρετική άποψη ως προς την παράταση του πολέμου στην Ουκρανία

timesadmin

Αυστρία: Κομμουνίστρια η νέα δήμαρχος του Γκρατς

timesadmin

Η Ουάσινγκτον έχει προσφέρει 500 εκατ. δόσεις εμβολίων σε διάφορες χώρες του κόσμου

timesadmin

ΗΠΑ: Κατώτερες των προσδοκιών οι νέες θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο

timesadmin

Γάλλος υπ. Οικονομικών: Η ΕΕ ήδη σχεδιάζει πετρελαϊκό εμπάργκο στη Ρωσία – Ο Μακρόν το στηρίζει

timesadmin