Η-Ρωσία-καταδικάζει-την-απαγόρευση-του-δικτύου-rt-στη-Γερμανία
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία καταδικάζει την απαγόρευση του δικτύου RT στη Γερμανία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:07

Η Ρωσία καταδίκασε σήμερα το γεγονός ότι η αρμόδια γερμανική ρυθμιστική αρχή απαγόρευσε στο ρωσικό δίκτυο RT να εκπέμπει στη Γερμανία, χαρακτηρίζοντάς το “επίθεση στην ελευθερία έκφρασης” και ανακοίνωσε ότι επίκεινται αντίποινα.

“Δεν είναι τίποτα άλλο από μια επίθεση στην ελευθερία έκφρασης και δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε τη λύπη μας”, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η Ρωσία σε αντίποινα δήλωσε σήμερα ότι διακόπτει τις δραστηριότητες του γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα Deutsche Welle.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι κλείνει το ρωσικό γραφείο της Deutsche Welle, αφαιρεί από όλο το προσωπικό του τη διαπίστευση και σταματά τη μετάδοση του καναλιού στο ρωσικό έδαφος.

Το κανάλι RT, που ιδρύθηκε το 2005 υπό την επωνυμία “Russia Today”, χρηματοδοτούμενο από το ρωσικό κράτος, εξελίχθηκε και απέκτησε δίκτυα και ιστοσελίδες σε πολλές γλώσσες, όπως αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, γερμανικά και αραβικά. Θεωρείται εργαλείο προπαγάνδας του Κρεμλίνου διεθνώς και έχει πυροδοτήσει διαμάχη σε πολλές χώρες.

Με πληροφορίες από Reuters

Related posts

Αμερικανός αξιωματούχος: Εκατοντάδες απώλειες μαχητών για τη Ρωσία σε καθημερινή βάση στην Ουκρανία

timesadmin

Το Ηνωμένο Βασίλειο στέλνει για πρώτη φορά ελικόπτερα στην Ουκρανία

timesadmin

Eurostat: Το 2020, το 24,4% των ενεργειακών αναγκών της ΕΕ καλύφθηκε από τη Ρωσία.

timesadmin

Μιλτ. Βαρβιτσιώτης: Οι τρεις μεγάλες προκλήσεις της ΕΕ το 2022

timesadmin

Συνεδριάζει στα Χανιά η πολιτική επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης-Με πρωτοβουλία Ντ. Μπακογιάννη

timesadmin

Αφγανιστάν: 2 νεκροί και 22 τραυματίες σε αντισιιτική βομβιστική επίθεση την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος

timesadmin