Η-Ρωσία-απελαύνει-45-Πολωνούς-διπλωμάτες
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία απελαύνει 45 Πολωνούς διπλωμάτες

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θα απελάσει 45 Πολωνούς διπλωμάτες από τη Ρωσία την Παρασκευή, σε απάντηση στην απέλαση 45 Ρώσων διπλωματών από την Πολωνία, όπως μετέδωσε το CNN.

“Ως απάντηση στις εχθρικές ενέργειες της Πολωνίας να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες, με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας, 45 υπάλληλοι της πρεσβείας της Πολωνίας και των γενικών προξενείων της Πολωνίας στο Ιρκούτσκ, το Καλίνινγκραντ και την Αγία Πετρούπολη κηρύχθηκαν “persona non grata””, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο Telegram.

“Πρέπει να εγκαταλείψουν το έδαφος της Ρωσίας πριν από το τέλος της ημέρας της 13ης Απριλίου. Αντίστοιχη ειδοποίηση παραδόθηκε στον πρέσβη της Πολωνίας στη Ρωσία”, ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο Πολωνός πρέσβης στη Μόσχα, Krzysztof Kraevsky, κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών την Παρασκευή για να του εκφραστεί η “έντονη διαμαρτυρία” για την απόφαση της Πολωνίας να απελάσει 45 Ρώσους διπλωμάτες ως persona non grata, σύμφωνα με την ανακοίνωση. 

“Ο πρέσβης ενημερώθηκε ότι θεωρούμε αυτό το βήμα ως επιβεβαίωση της συνειδητής επιθυμίας της Βαρσοβίας να καταστρέψει οριστικά τις διμερείς σχέσεις. Η ευθύνη για αυτό ανήκει εξ ολοκλήρου στην πολωνική πλευρά”, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Related posts

Ουκρανία: Οκτώ νεκροί στους χθεσινούς βομβαρδισμούς στο Λουχάνσκ

timesadmin

Σι Τζινπίνγκ: “Δίκοπο μαχαίρι” οι κυρώσεις

timesadmin

Η αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα προειδοποιεί για πιθανές “τρομοκρατικές επιθέσεις”

timesadmin

Α. Μπέρμποκ: Αν σταματούσαμε αύριο την εισαγωγή ενέργειας από τη Ρωσία θα είχαμε ρεύμα και θέρμανση για λίγες εβδομάδες

timesadmin

Λευκός Οίκος: Η Ουάσινγκτον δεν έχει εχθρικές προθέσεις απέναντι στην Πιονγκγιάνγκ

timesadmin

ΟΗΕ: Οι ρωσικές επιδρομές έχουν βυθίσει εκατομμύρια Ουκρανούς σε ανείπωτα δεινά

timesadmin