Η-πρωθυπουργός-της-Σουηδίας-παραιτήθηκε-λίγες-ώρες-μετά-την-εκλογή-της
ΚΟΣΜΟΣ

Η πρωθυπουργός της Σουηδίας παραιτήθηκε λίγες ώρες μετά την εκλογή της

Η νεοεκλεγείσα πρωθυπουργός της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον παραιτήθηκε την Τετάρτη λίγες ώρες μετά τον διορισμό της. Η Μαγκνταλένα Άντερσον υποχρεώθηκε να παραιτηθεί, αφού οι βουλευτές καταψήφισαν τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης, οδηγώντας στην έξοδο από αυτήν το συγκυβερνών κόμμα των Πρασίνων.

“Υπάρχει μια συνταγματική πρακτική που θέλει την κυβέρνηση συνασπισμού να παραιτείται όταν ένα κόμμα την εγκαταλείπει. Δεν θέλω να είμαι επικεφαλής μιας κυβέρνησης η νομιμότητα της οποίας αμφισβητείται” σχολίασε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Σουηδίας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

“Είπα στον πρόεδρο (του κοινοβουλίου) ότι επιθυμώ να παραιτηθώ από την πρωθυπουργία”, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα επιχειρήσει να σχηματίσει μονοκομματική κυβέρνηση και να λάβει ξανά ψήφο εμπιστοσύνης.

Οι Πράσινοι ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι αποχωρούν από τον κυβερνητικό συνασπισμό επειδή καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός στο κοινοβούλιο. “Θέλαμε να έχουμε την έγκριση ώστε να προωθήσουμε πράσινες πολιτικές. Δεν είναι δουλειά του κόμματος των Πρασίνων να εφαρμόζει έναν προϋπολογισμό τον οποίο διαπραγματεύτηκαν οι Σουηδοί Δημοκράτες”, είπε η συμπρόεδρος του κόμματος, Μάρτα Στεβένι.

Ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης απορρίφθηκε, ενώ πέρασε το αντίστοιχο νομοσχέδιο που προωθούσαν τρία δεξιά κόμματα, μεταξύ των οποίων και το αντιμεταναστευτικό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών.

- - – -

Related posts

Κορονοϊός: Το Πεκίνο εντείνει τις προσπάθειες για περιορισμό της έξαρσης

timesadmin

Με οδηγό την Κίνα: Μετά τον πληθωρισμό, η απειλή του… αποπληθωρισμού

timesadmin

Γέλεν: Οι ΗΠΑ θα δείξουν αυστηρότητα για την τήρηση της διεθνούς οικονομικής τάξης

timesadmin

Ζελένσκι: Ουκρανικές μονάδες βρίσκονται ήδη στη Χερσώνα – Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα

timesadmin

Η Βραζιλία ενέκρινε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Pfizer για παιδιά ηλικίας από 6 μηνών και άνω

timesadmin

Όλο και περισσότερες γερμανικές εταιρείες επεκτείνουν τις εγκαταστάσεις τους στη Βόρεια Αμερική

timesadmin