Η-πορεία-της-ανάκαμψης-και-το-άλμα-του-πληθωρισμού-στο-επίκεντρο-του-ecofin
ΚΟΣΜΟΣ

Η πορεία της ανάκαμψης και το άλμα του πληθωρισμού στο επίκεντρο του Ecofin

Η πορεία της ανάκαμψης μετά την πανδημία βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. (Ecofin), ενώ συζήτησαν και το μέλλον του πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης της Ε.Ε. 

“Οι προσπάθειες μας για την ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης έχουν φέρει αποτελέσματα”, σχολίασε ο Andrej Šircelj, υπουργός Οικονομικών της Σλοβενίας. “Η αντίδραση της Ε.Ε. στην πανδημία δείχνει καλά αποτελέσματα. Τώρα είναι η ώρα να αξιολογήσουμε την πορεία της οικονομικής διακυβέρνησης. Σήμερα ανταλλάξαμε κάποιες αρχικές απόψεις για το μέλλον της δημοσιονομικής πολιτικής. Είναι αναγκαίο να συνεχίσουμε τις συζητήσεις και να βρούμε κοινό έδαφος.” 

Οι υπουργοί Οικονομικών συζήτησαν επίσης την τρέχουσα κατάσταση όσον αφορά τη χρηματοδότηση του Next Generation EU, του προσωρινού πακέτου ανάκαμψης που έχει στόχο να βοηθήσει τις ευρωπαϊκές οικονομικές μετά την πανδημία της COVID-19. Συζήτησαν επίσης για την εφαρμογή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητα, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο του Next Generation EU για την υποστήριξη των μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων στην Ε.Ε. μέσω δανείων και επιχορηγήσεων. 

Στην ατζέντα των υπουργών βρέθηκε και η ραγδαία αύξηση των τιμών καταναλωτή, με ώθηση κυρίως από την ενέργεια και τις πιθανές επιπτώσεις στην ευρύτερη πολιτική. Αντάλλαξαν απόψεις για την εργαλειοθήκη μέτρων της Κομισιόν τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει η Ε.Ε. και τα κράτη μέλη και ήδη χρησιμοποιούν για να μετριάσουν τον αντίκτυπο από τις αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας.

Related posts

Κριτική του γερμανικού Τύπου στον Σολτς για τη στάση του περί τον Nord Stream 2 στις ΗΠΑ

timesadmin

LNG Sakhalin-2: Η Ρωσία ζητά από τους αγοραστές να πληρώσουν στην Gazprombank σε δολάριο

timesadmin

ΒΜW: Θα εφαρμόσει το 35ωρο εργασίας στο εργοστάσιό της στην ανατολική Γερμανία

timesadmin

Telefonica: Αγόρασε εξοπλισμού δικτύου 5G από την Ericsson

timesadmin

Τουρκία: Ο Ερντογάν απέλυσε τον επικεφαλής της στατιστικής υπηρεσίας

timesadmin

Κέρδη καλύτερα των προσδοκιών τα μεγέθη τριμήνου της Etsy, αλλά απογοήτευσε το outlook

timesadmin