Η-Ουκρανία-κατηγορεί-τη-Ρωσία-ότι-χρησιμοποιεί-ένα-“ψεύτικο-πρόσχημα”-για-να-αναστείλει-τη-συμμετοχή-της-στον-διάδρομο-σιτηρών
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί ένα “ψεύτικο πρόσχημα” για να αναστείλει τη συμμετοχή της στον διάδρομο σιτηρών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18:45

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας κατηγόρησε τη Μόσχα ότι χρησιμοποιεί ένα “ψεύτικο πρόσχημα” για να αναστείλει τη συμμετοχή της στον διάδρομο σιτηρών της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με το Reuters.

“Καλώ όλα τα κράτη να απαιτήσουν από τη Ρωσία να σταματήσει τα παιχνίδια πείνας και να επαναλάβει τις υποχρεώσεις της”, έγραψε ο Ντμίτρο Κουλέμπα στο Twitter.

ο επιτελάρχης του Ουκρανού προέδρου κατηγόρησε τη Ρωσία για “εκβιασμό” και “επινοημένες τρομοκρατικές επιθέσεις” εναντίον των δικών της εγκαταστάσεων, μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν το Σάββατο στη ρωσοκρατούμενη χερσόνησο της Κριμαίας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Reuters.

“Η πρωτοτυπία του ρωσικού εκβιασμού (φαίνεται) σε όλα. Στον πυρηνικό εκβιασμό, στην ενέργεια, στα τρόφιμα”, έγραψε στην εφαρμογή Telegram ο κορυφαίος υπάλληλος του προεδρικού επιτελείου της Ουκρανίας, Αντρίι Γέρμακ.

Τα σχόλιά του ήταν μια προφανής απάντηση στις ρωσικές κατηγορίες ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από τις εκρήξεις, με αποτέλεσμα η Μόσχα να δηλώσει ότι αναστέλλει τη συμμετοχή της στον υποστηριζόμενο από τα Ηνωμένα Έθνη διάδρομο σιτηρών της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Γέρμακ κατηγόρησε τη Ρωσία για “φανταστικές τρομοκρατικές επιθέσεις στις δικές της εγκαταστάσεις”.

Related posts

Ουκρανία: Στρατιωτική βάση κοντά στο Κίεβο καταστράφηκε από ρωσικούς πυραύλους

timesadmin

Ηandelsblatt: Υποδομές από τον “Ψυχρό Πόλεμο” – Γιατί η ηλεκτρική ενέργεια εξακολουθεί να ρέει στην Ουκρανία

timesadmin

Pinterest: Έχασε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα και τους χρήστες

timesadmin

Μπάιντεν: Η ενέργεια στην Ανατολική Μεσόγειο δεν πρέπει να είναι αιτία σύγκρουσης

timesadmin

Κύπρος: Ψήφο κατά συνείδηση και μη συμμετοχή σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα αποφάσισε ο ΔΗΣΥ για τον β’ γύρο των προεδρικών

timesadmin

Ο Ερντογάν αποσύρει στρατιώτες και μισθοφόρους από τη Συρία και τους στέλνει στο Ιράκ

timesadmin