Η-Ουκρανία-διαψεύδει-ότι-το-Ισραήλ-ζήτησε-να-υποκύψει-στις-απαιτήσεις-της-Μόσχας
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουκρανία διαψεύδει ότι το Ισραήλ ζήτησε να υποκύψει στις απαιτήσεις της Μόσχας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12:15

Ένας κορυφαίος ουκρανός σύμβουλος αντέκρουσε το Σάββατο τους ισχυρισμούς ότι το Ισραήλ προσπάθησε να ωθήσει την Ουκρανία να υποκύψει στις απαιτήσεις της Μόσχας κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, μετέδωσε το Reuters.

Το Ισραήλ έχει εμπλακεί σε διπλωματικές προσπάθειες για να προσπαθήσει να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ είχε συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και μίλησε τηλεφωνικά με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Δημοσίευμα των ισραηλινών εφημερίδων Walla news και Jerusalem Post είχε αφήσει να εννοηθεί, επικαλούμενο άγνωστο Ουκρανό αξιωματούχο, ότι ο Μπένετ είχε παροτρύνει την Ουκρανία να υποχωρήσει στα αιτήματα της Ρωσίας.

Το Ισραήλ, “όπως και άλλες υπό όρους ενδιάμεσες χώρες, δεν προτείνει στην Ουκρανία να συμφωνήσει σε οποιεσδήποτε απαιτήσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας”, δήλωσε στο Twitter ο ουκρανός σύμβουλος Μιχαήλο Ποντόλιακ. “Αυτό είναι αδύνατο για στρατιωτικούς και πολιτικούς λόγους. Αντιθέτως, το Ισραήλ προτρέπει τη Ρωσία να αξιολογήσει τα γεγονότα πιο επαρκώς”.

Ανώτερος ισραηλινός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε ανωνυμία λόγω της ευαισθησίας του θέματος, χαρακτήρισε την αναφορά “προφανώς ψευδή”, ανέφερε το Reuters.

“Σε κανένα σημείο ο πρωθυπουργός Μπένετ δεν συμβούλεψε τον πρόεδρο Ζελένσκι να δεχτεί μια συμφωνία από τον Πούτιν – επειδή καμία τέτοια συμφωνία δεν προσφέρθηκε στο Ισραήλ για να μπορέσουμε να το κάνουμε”, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Related posts

Τουρκία: 24.002 κρούσματα κορονοϊού και 201 θάνατοι σε 24 ώρες

timesadmin

Ισραήλ: Απαγχονισμένος στο Τελ Αβίβ εντοπίστηκε Παλαιστίνιος που κατηγορούνταν για τον φόνο ηλικιωμένης

timesadmin

Το σχέδιο της Μόσχας για τις πλήρωμές των ομολόγων ώστε να αποφύγει την πτώχευση

timesadmin

Κρεμλίνο: Οι αμερικανικές προμήθειες όπλων στην Ουκρανία πιθανόν να βλάψουν τις προοπτικές των ειρηνευτικών συνομιλιών

timesadmin

Πολλοί Ιταλοί πιστεύουν ότι οι πληροφορίες από την Ουκρανία αποτελούν προϊόν χειραγώγησης, σύμφωνα με δημοσκόπηση

timesadmin

Ουκρανία: Οι αρχές λένε πως βρήκαν ομαδικό τάφο στο Λιμάν

timesadmin