Η-Ουκρανία-διαθέτει-“αποδείξεις”-χρήσης-απαγορευμένων-όπλων-στο-νότιο-τμήμα-της-χώρας
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουκρανία διαθέτει “αποδείξεις” χρήσης απαγορευμένων όπλων στο νότιο τμήμα της χώρας

Η Ουκρανία διαθέτει “αποδείξεις” ότι οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν χρήση βομβών διασποράς, απαγορευμένων όπλων βάσει των διεθνών συνθηκών, σε δύο περιοχές στον νότο της χώρας, είπε σήμερα η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας Ιρίνα Βενεντίκτοβα.

Ερωτηθείσα κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου σχετικά με μια πιθανή προσφυγή σε τέτοια όπλα για τον βομβαρδισμό του Κιέβου, η Βενεντίκτοβα απάντησε πως δεν έχει “απτές αποδείξεις” για τη χρήση στην ουκρανική πρωτεύουσα κι ότι “έρευνες” βρίσκονται σε εξέλιξη.

“Όμως (…) διαθέτουμε αποδείξεις χρήσης βομβών διασποράς στην περιοχή της Οδησσού και στην περιοχή της Χερσώνας”, συμπλήρωσε η ίδια.

“Θα δούμε, χάρη ιδίως στη δουλειά σας, εσάς των δημοσιογράφων, ότι κι άλλα απαγορευμένα όπλα χρησιμοποιούνται, όμως, σε ό,τι με αφορά, δεν μπορώ παρά να αναφέρω τις περιπτώσεις στις οποίες διαθέτω αποδείξεις σε μια πολύ ξεκάθαρη βάση, όταν έχω, για παράδειγμα (…) θραύσματα (από αυτούς τους μηχανισμούς) ή μια ανάλυση του εδάφους”, συνέχισε η Ουκρανή αξιωματούχος χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Related posts

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η αγνόηση των νόμιμων ανησυχιών της Ρωσίας θα έχει τις πλέον σοβαρές συνέπειες

timesadmin

Νιινίστο: Η Φινλανδία θα δώσει απαντήσεις στις ανησυχίες της Τουρκίας

timesadmin

Η Κομισιόν εξετάζει αύξηση στο 45% του στόχου για ενεργειακό μερίδιο από ΑΠΕ ως το 2030

timesadmin

Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ διαπραγματεύονται συμφωνία με την J&J και το πρόγραμμα COVAX για αποστολή εμβολίων σε ζώνες συγκρούσεων

timesadmin

Πεσκόφ: Αυτοί είναι οι όροι για να σταματήσει άμεσα η στρατιωτική επιχείρηση

timesadmin

Ουκρανία: Η εξάρτηση από το ρωσικό αέριο στο επίκεντρο των δισταγμών για τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το Swift

timesadmin