Η-Ουκρανία-δηλώνει-έτοιμη-αν-η-Λευκορωσία-αποφασίσει-να-συμμετάσχει-στον-πόλεμο-στον-πλευρό-της-Ρωσίας
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουκρανία δηλώνει έτοιμη αν η Λευκορωσία αποφασίσει να συμμετάσχει στον πόλεμο στον πλευρό της Ρωσίας

Το Κίεβο θα είναι έτοιμο αν οι ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας συμμετάσχουν στον πόλεμο στο πλευρό της Ρωσίας στην Ουκρανίας, δήλωσε την Τετάρτη Ουκρανός αξιωματούχος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η Λευκορωσία, στενός σύμμαχος της Ρωσίας, ανακοίνωσε ότι ο στρατός της ξεκίνησε την Τετάρτη ασκήσεις μεγάλης κλίμακας για τη δοκιμή της πολεμικής του ετοιμότητας και ότι ανέφερε επίσης ότι οι ασκήσεις αυτές δεν αποτελούν απειλή για την Ουκρανία.

“Δεν αποκλείουμε ότι η Ρωσία θα μπορούσε κάποια στιγμή να χρησιμοποιήσει το έδαφος της Λευκορωσίας και τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας εναντίον της Ουκρανίας”, δήλωσε ο Andriy Demchenko, εκπρόσωπος της Κρατικής Υπηρεσίας Συνόρων της Ουκρανίας.

“Επομένως, είμαστε έτοιμοι”, είπε, προσθέτοντας ότι τα σύνορα με τη Λευκορωσία έχουν ενισχυθεί από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Περιοχές της Ουκρανίας που βρίσκονται γειτονικά με τη Λευκορωσία δέχθηκαν ρωσική επίθεση στο αρχικό στάδιο της εισβολής, αλλά οι ρωσικές επιθέσεις επικεντρώνονται τώρα στις ανατολικές και νοτιοανατολικές περιοχές της Ουκρανίας.

Ο Demchenko δήλωσε ότι η Ουκρανία έχει επίσης ενισχύσει τα σύνορά της με την υποστηριζόμενη από τη Ρωσία περιοχή της Υπερδνειστερίας, όπου οι εντάσεις αυξάνονται από τότε που οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι δέχεται σειρά επιθέσεων.

Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την κατάσταση στην Υπερδνειστερία και καταδίκασαν τις ρωσικές προσπάθειες, όπως είπαν, να παρασύρουν την περιοχή στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Η Μόσχα έχει επίσης εκφράσει την ανησυχία της και έχει δηλώσει ότι παρακολουθεί στενά τα γεγονότα στην Υπερδνειστερία.

Related posts

Συνεργασία NASA με Πεντάγωνο: Αναπτύσσουν πυρονοκίνητο πύραυλο που θα μεταφέρει αστροναύτες στον Άρη

timesadmin

Οριστικά χωρίς αποτέλεσμα η διαδικασία των διερευνητικών εντολών – Προς νέες βουλευτικές εκλογές η Βουλγαρία

timesadmin

Κομισιόν: Για 8η φορά η Τουρκία αρνήθηκε επιθεώρηση πλοίου σε αίτημα της επιχείρησης “Irini”

timesadmin

Nagel (ΕΚΤ): Να μην φοβηθούμε και να αυξήσουμε περαιτέρω τα επιτόκια για να νικηθεί ο πληθωρισμός

timesadmin

Κίεβο: “Απελευθερώσαμε 5 Ουκρανούς αιχμαλώτους στην κατεχόμενη Χερσώνα”

timesadmin

“Βράζει” το Παρίσι μετά το βίαιο θάνατο της 12χρονης Λόλα

timesadmin