Η-Ουκρανία-αποδοκιμάζει-τις-δηλώσεις-Μακρόν-περί-“μη-ταπείνωσης-της-Ρωσίας”
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουκρανία αποδοκιμάζει τις δηλώσεις Μακρόν περί “μη ταπείνωσης της Ρωσίας”

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα επέκρινε σήμερα τις εκκλήσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν περί “μη ταπείνωσης” της Ρωσίας, κρίνοντας ότι αυτή η θέση θα μπορούσε “μόνο να ταπεινώσει τη Γαλλία”.

“Οι εκκλήσεις για αποφυγή ταπείνωσης της Ρωσίας μπορούν μόνο να ταπεινώσουν τη Γαλλία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα. Επειδή η Ρωσία αυτοταπεινώνεται. Καλύτερα να επικεντρωθούμε στο πώς να βάλουμε τη Ρωσία στη θέση της. Αυτό θα φέρει ειρήνη και θα σώσει ζωές”, ανέφερε ο Κουλέμπα σε ανάρτησή του στο twitter.

Ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε πως “δεν πρέπει να ταπεινώσουμε τη Ρωσία” – μια τοποθέτηση που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην Ανατολική Ευρώπη – “ώστε τη μέρα που θα σταματήσουν οι μάχες, να μπορέσουμε να βρούμε μια διέξοδο μέσω της διπλωματίας”.

Ο Γάλλος πρόεδρος είναι ένας από τους λίγους ηγέτες της Δύσης που προσπαθεί να διατηρήσει ένα διάλογο με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμρι Πούτιν.

Η Γαλλία παρέχει οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία, αλλά ο Μακρόν δεν έχει επισκεφτεί ακόμη το Κίεβο, ενώ πολλοί από τους Ευρωπαίους ομολόγους του το έχουν πράξει ήδη.

Πιεσμένος να πάει στην Ουκρανία, ο αρχηγός του γαλλικού κράτους, που ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως τις 30 Ιουνίου, απάντησε χθες Παρασκευή: “Σήμερα, δεν αποκλείω τίποτα”.

Related posts

Ιαπωνία: Αυξήθηκαν οι εξαγωγές για όγδοο συνεχόμενο μήνα

timesadmin

Τουρκία: 192 θάνατοι και 21.747 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

timesadmin

Στην Ιαπωνία ο Σολτς στις 27-29 Απριλίου

timesadmin

Royal Bank of Canada: Εξαγοράζει την Brewin Dolphin έναντι 2,1 δισ. δολαρίων

timesadmin

Ρωσία: Η Ουκρανία πρέπει να αναγνωρίσει την “εδαφική πραγματικότητα” για να υπάρξει ειρήνη

timesadmin

Επιταχύνεται η αύξηση των κερδών στην κινεζική βιομηχανία

timesadmin