Η-Ουκρανία-έχει-απαγορεύσει-από-την-έναρξη-του-πολέμου-την-είσοδο-σε-13-δημοσιογράφους-για-“προπαγάνδα”-υπέρ-του-Κρεμλίνου
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουκρανία έχει απαγορεύσει από την έναρξη του πολέμου την είσοδο σε 13 δημοσιογράφους για “προπαγάνδα” υπέρ του Κρεμλίνου

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) έχει εκδώσει απαγόρευση εισόδου σε 13 ξένους δημοσιογράφους επειδή παρήγαγαν “εντεταλμένο υλικό για τους προπαγανδιστές του Κρεμλίνου” από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στα τέλη Φεβρουαρίου.

“Στα προβοκατόρικα άρθρα τους δημοσίευσαν παραπληροφόρηση για την κατάσταση στο μέτωπο και δυσφήμισαν τον ουκρανικό στρατό”, ανέφερε η υπηρεσία σε σημερινή της ανακοίνωση.

Η απαγόρευση εισόδου ισχύει αρχικά για τρία χρόνια.

Σε μια περίπτωση, ένας Ολλανδός δημοσιογράφος απελάθηκε μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών μιας αποθήκης καυσίμων στην Οδησσό που επλήγη από ρουκέτες. Η απαγόρευση επεκτάθηκε σε 10 χρόνια αφότου ο Ολλανδός δημοσιογράφος προσπάθησε να εισέλθει ξανά στη χώρα.

Όταν ξεκίνησε ο πόλεμος, οι αρχές έθεσαν αυστηρούς κανόνες για τη δημοσίευση εικόνων πολιτικών και στρατιωτικών στόχων που χτυπήθηκαν από ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Η λογοκρισία βάσει του στρατιωτικού νόμου απαγορεύει επίσης τις δημοσιογραφικές καλύψεις για τις κινήσεις και τις θέσεις του ουκρανικού στρατού.

Οι ξένοι δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν και κατηγορίες για κατασκοπεία εκτός από απέλαση για παραβιάσεις.

Η SBU ανακοίνωσε επίσης τη σύλληψη επικριτών της ουκρανικής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του δημοσιογράφου της Οδησσού Γιούρι Τκάτσεφ. Βρίσκεται προφυλακισμένος εδώ και σχεδόν δύο μήνες για φερόμενη παράνομη κατοχή όπλων.

- Α-

Related posts

ΗΠΑ: Ουρές στα εξεταστικά κέντρα – Ενισχύονται τα νοσοκομεία με προσωπικό και κλίνες

timesadmin

Ιταλία: Πιθανή λήψη νέων μέτρων μετά τα Χριστούγεννα

timesadmin

Γερμανικός Τύπος: Και μετά τη συνάντηση Σολτς – Πούτιν τι;

timesadmin

Γαλλία: Σχεδόν 100 προσαγωγές στην κινητοποίηση του “Κομβόι της Ελευθερίας”

timesadmin

ΗΠΑ: Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Άιοβα από το πέρασμα ανεμοστρόβιλου

timesadmin

Τον έβρισε, τον έψεξε και τώρα ο Ερντογάν λέει ότι η πολιτική του πηγάζει από τον Κεμάλ Ατατούρκ

timesadmin