Η-Ουγγαρία-κατέθεσε-δεύτερη-δέσμη-νομοσχεδίων-για-να-μη-χάσει-τη-χρηματοδότηση-της-ΕΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουγγαρία κατέθεσε δεύτερη δέσμη νομοσχεδίων για να μη χάσει τη χρηματοδότηση της ΕΕ

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας κατέθεσε σήμερα μια δεύτερη δέσμη νομοσχεδίων κατά της διαφθοράς, καθώς η Βουδαπέστη εντείνει τις προσπάθειές της για να αποφύγει την απώλεια ζωτικής σημασίας χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θα μπορούσε να βλάψει το νόμισμα και την οικονομία της.

Η Κομισιόν συνέστησε την Κυριακή την αναστολή κονδυλίων ύψους 7,5 δισ. ευρώ λόγω της αποτυχίας της Ουγγαρίας να καταπολεμήσει τη διαφθορά και να διατηρήσει το κράτος δικαίου, όπως θεωρεί.

Η Βουδαπέστη δεσμεύτηκε να προχωρήσει όλες τις νομοθεσίες που συμφωνήθηκαν με τις Βρυξέλλες μετά από μακρές συνομιλίες. Το φιορίνι της Ουγγαρίας και τα ουγγρικά ομόλογα έχουν υποχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των φόβων ότι η Βουδαπέστη θα χάσει δισεκατομμύρια ευρώ από χρήματα της ΕΕ.

Το πρώτο νομοσχέδιο της Δευτέρας ενίσχυσε τη συνεργασία της Ουγγαρίας με την Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), διασφαλίζοντας ότι θα λαμβάνει υποστήριξη από υπαλλήλους της ουγγρικής φορολογικής αρχής στις έρευνές της για έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και αυξάνοντας τη διαφάνεια όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας των κρατικών ιδρυμάτων διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

Η υπουργός Δικαιοσύνης της Ουγγαρίας Τζούντιν Βάργκα υπέβαλε μια σειρά από περαιτέρω μέτρα, συμπεριλαμβανομένου ενός νομοσχεδίου για τη σύσταση ενός φορέα με την ονομασία Αρχή Ακεραιότητας, ο οποίος θα μπορεί να παρεμβαίνει όταν οι τοπικοί αξιωματούχοι αποτυγχάνουν να παρέμβουν σε ύποπτες περιπτώσεις απάτης, σύγκρουσης συμφερόντων ή άλλων αδικημάτων που αφορούν κονδύλια της ΕΕ.

Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης τη σύσταση μιας ομάδας εργασίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς που θα αποτελείται από κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς εκπροσώπους, οι οποίοι θα επιφορτιστούν με τη βελτίωση του πλαισίου της Ουγγαρίας για την καταπολέμηση της απάτης.

Related posts

Γαλλία: Σχεδόν 400 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο, ο υψηλότερος αριθμός από τον περασμένο Απρίλιο

timesadmin

Μακρόν και Πούτιν συμφώνησαν στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της κρίσης στα σύνορα της Λευκορωσίας

timesadmin

Γενική Συνέλευση ΟΗΕ κατά Ρωσίας: Έχει δημιουργήσει “φρικτή” ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία

timesadmin

Ουκρανία: Το Κίεβο κάνει ότι είναι δυνατόν για τη διάσωση των τριών ξένων πολιτών που καταδικάστηκαν σε θάνατο, από τις αρχές του Ντονμπάς

timesadmin

ΗΠΑ: Ιστορική βουτιά της οικοδομικής εμπιστοσύνης τον Ιούλιο

timesadmin

Ουκρανία: Ο ιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες γεωργικές εταιρείες σκοτώθηκε σε ρωσικό βομβαρδισμό

timesadmin