Η-Ουγγαρία-θα-ξεκινήσει-σχέδιο-ενεργειακής-απόδοσης-εργοστασίων-τον-Νοέμβριο
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουγγαρία θα ξεκινήσει σχέδιο ενεργειακής απόδοσης εργοστασίων τον Νοέμβριο

Το προγραμματισμένο πρόγραμμα ενεργειακής απόδοσης για εργοστάσια της Ουγγαρίας ύψους 360 εκατομμυρίων δολαρίων θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτερ Σκιτζάρτο σε δήλωση που έστειλε σήμερα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.


Ενώ οι εταιρείες σε όλη την Ευρώπη δέχονται αυξανόμενες πιέσεις από την άνοδο των τιμών της ενέργειας, η Ουγγαρία προστατεύει προς το παρόν μόνο ορισμένα νοικοκυριά από την κρίση. Το νέο σχέδιό της θα προσφέρει κρατικές επιδοτήσεις 30% σε εταιρείες στη Βουδαπέστη και 45% σε εκείνες που εδρεύουν εκτός της πρωτεύουσας, για να βοηθήσει στην υποστήριξη επενδύσεων ενεργειακής απόδοσης ύψους τουλάχιστον 200 εκατομμυρίων φιορινιών (480.000 δολαρίων).

Ο Σκιτζάρτο δήλωσε ότι οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιβλήθηκαν στη Ρωσία ως απάντηση στον πόλεμό της στη γειτονική Ουκρανία ήταν η αιτία της ενεργειακής κρίσης. 

“Σήμερα, ο μεγαλύτερος εχθρός των επιχειρήσεων είναι η ακραία αύξηση των τιμών της ενέργειας, η οποία είναι δυστυχώς άμεση συνέπεια της αποτυχημένης πολιτικής κυρώσεων των Βρυξελλών”, δήλωσε.

Σε ξεχωριστή δήλωση σήμερα, το Υπουργείο Καινοτομίας και Τεχνολογίας της Ουγγαρίας δεσμεύτηκε να ενισχύσει τη χρήση της γεωθερμικής ενέργειας -που θεωρείται κλειδί για τη μείωση της εξάρτησης της χώρας από το φυσικό αέριο.

Το υπουργείο δήλωσε ότι θα δημιουργήσει το νομοθετικό περιβάλλον για τη χρήση της γεωθερμικής ενέργειας και την προώθηση των σχετικών επενδύσεων. Σχεδιάζει να δαπανήσει περίπου 16 δισεκατομμύρια ευρώ (15,8 δισεκατομμύρια δολάρια) για το γεωθερμικό του σχέδιο μέχρι το τέλος της δεκαετίας. 

Related posts

Ρωσία: Η Ρωσία επεκτείνει τις κυρώσεις εναντίον στρατιωτικών αξιωματούχων της Ε.Ε.

timesadmin

Αντ. Γκουτέρες: “Επικίνδυνη κλιμάκωση” η προσάρτηση περιοχών της Ουκρανίας στη Ρωσία

timesadmin

Ουκρανία: Επικοινωνία Μακρόν με Μπάιντεν και Σολτς εντός των επόμενων ωρών

timesadmin

Holzmann (ΕΚΤ): Ίσως αποδεχτούμε μια μέτρια ύφεση στην ευρωζώνη προκειμένου να τιθασεύσουμε τον πληθωρισμό

timesadmin

Schnabel (ΕΚΤ): Η ανησυχία μας για τον πληθωρισμό δεν έχει υποχωρήσει

timesadmin

Πολωνία: Δεν υπάρχει εναλλακτική από τη συνεχή αύξηση των επιτοκίων, δηλώνει μέλος της κεντρικής τράπεζας

timesadmin