Η-Ουγγαρία-δηλώνει-πως-δεν-θα-πληρώσει-το-“άδικο”-πρόστιμο-που-της-επιβλήθηκε-από-την-ΕΕ-για-το-άσυλο
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουγγαρία δηλώνει πως δεν θα πληρώσει το “άδικο” πρόστιμο που της επιβλήθηκε από την ΕΕ για το άσυλο

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν έχει καμιά πρόθεση να πληρώσει το πρόστιμο ρεκόρ των 200 εκατομμυρίων ευρώ που της επιβλήθηκε τον Ιούνιο από την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη για μη σεβασμό των συνθηκών που αφορούν το δικαίωμα στο άσυλο.

“Δεν προβλέπουμε να πληρώσουμε αυτό το πρόστιμο, επειδή είναι εντελώς άδικο”, δήλωσε ο Ούγγρος υφυπουργός Εσωτερικών Μπέντσε Ρετβάρι απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στη Βουδαπέστη.

“Επιβλήθηκε μόνο και μόνο για να ασκηθεί πάνω μας πολιτική πίεση λόγω της προσέγγισής μας σε ό,τι αφορά τη λαθραία μετανάστευση”, πρόσθεσε.

Συγκεκριμένα η Βουδαπέστη τιμωρήθηκε επειδή δεν συμμορφώθηκε με μια προηγούμενη απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Δεκέμβριο 2020, αλλά και επειδή επέμενε να μην εφαρμόζει “τους κανόνες του δικαίου της Ένωσης σε ό,τι αφορά τη διεθνή προστασία και την επιστροφή υπηκόων που διαμένουν παρατύπως”.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη ανακοινώσει πως, αν η Βουδαπέστη αρνηθεί να πληρώσει, μπορεί να εισπράξει τα οφειλόμενα ποσά αφαιρώντας τα από ευρωπαϊκά κεφάλαια τα οποία δεν έχει ακόμα καταβάλει. Εξακολουθεί να κρατάει παγωμένα 19 δισεκ. ευρώ λόγω άλλων διαδικασιών.

Διότι μετά την άνοδό του στην εξουσία πριν από 14 χρόνια, ο Βίκτορ Ορμπάν έχει συγκρουσθεί επανειλημμένα με τους εταίρους του στην ΕΕ. Σύμφωνα με τους ευρωβουλευτές, η Ουγγαρία δεν είναι πλέον μια δημοκρατία, αλλά ένα “υβριδικό καθεστώς εκλογικού αυταρχισμού”.

Πηγή: - – -

Related posts

Πράξη για τις Ψηφιακές Αγορές ή πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιχειρήσει να δαμάσει τις Gafam

protothema.gr

Ερυθρά Θάλασσα: “Μπλόκο” Χούθι στη διέλευση πλοίων που ανήκουν σε άτομα ή οντότητες από Ισραήλ, ΗΠΑ και Βρετανία

timesadmin

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Νετανιάχου για την κατάσταση στη Γάζα

timesadmin

Γάζα: Τουλάχιστον 49 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Χαν Γιούνις και τη Ράφα

timesadmin

Κατάρ: Οι επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα “ενδέχεται να επηρεάσουν” τις παραδόσεις LNG

timesadmin

Ισραήλ: Πορεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ από συγγενείς των ομήρων – Σκοπεύουν να φθάσουν στην κατοικία Νετανιάχου

timesadmin