Η-Νικαράγουα-διέκοψε-τις-διπλωματικές-σχέσεις-με-την-Ολλανδία
ΚΟΣΜΟΣ

Η Νικαράγουα διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με την Ολλανδία

Η Νικαράγουα διέκοψε χθες, Παρασκευή, τις διπλωματικές σχέσεις με την Ολλανδία, σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας αυτής της κεντρικής Αμερικής.

Η κυβέρνηση της Νικαράγουας έλαβε αυτή την απόφαση επειδή η “παρεμβατική και νεοαποικιακή” ευρωπαϊκή χώρα “προσέβαλε και συνεχίζει να προσβάλλει νικαραγουανές οικογένειες”, αναφέρεται στη δήλωση.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα νικαραγουανοί αξιωματούχοι είχαν χαρακτηρίσει “ανεπιθύμητο πρόσωπο” τον πρεσβευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είχαν επίσης δηλώσει πως η χώρα δεν θα δεχθεί τον νέο πρεσβευτή των ΗΠΑ, τροφοδοτώντας εντάσεις ανάμεσα στον πρόεδρο Ντανιέλ Ορτέγα και τη διεθνή κοινότητα.

Ο Ορτέγα είχε δηλώσει εξάλλου χθες το βράδυ πως “δεν θέλει πλέον σχέσεις με την παρεμβατική κυβέρνηση” της Ολλανδίας, μετά την ανακοίνση της ολλανδής πρεσβευτή πως η χώρα της δεν θα χρηματοδοτήσει τελικά την κατασκευή ενός νοσοκομείου, την οποία επρόκειτο να χρηματοδοτήσει στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο χωρών.

“Έξω!”, αναφώνησε ο Ορτέγα αναφερόμενος στην πρεσβευτή της Ολλανδίας Κριστίν Πιρέν, η οποία είναι διαπιστευμένη στην κυβέρνηση της Μανάγκουας, αλλά έχει έδρα της την Κόστα Ρίκα. Η πρεσβευτής είχε συναντήσει την Πέμπτη τον υπουργό Εξωτερικών της Νικαράγουας Ντένις Μονκάντα για να του ανακοινώσει την απόφαση της κυβέρνησής της. Χθες, Παρασκευή, επέστρεψε στην Κόστα Ρίκα.

Related posts

Φον Ντερ Λάιεν: Για να αντιμετωπίσουμε τις παραλλαγές πρέπει να αυξήσουμε τους εμβολιασμούς

timesadmin

Bloomberg: Τα λουκέτα στην Κίνα λόγω Covid-19 διαταράσσουν τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού

timesadmin

Σούνακ: Η Βρετανία θα ναυπηγήσει άλλες 5 φρεγάτες λόγω της “απειλής” της Ρωσίας

timesadmin

Λεμέρ: Οι κυρώσεις της ΕΕ θα πλήξουν πρωτίστως τη ρωσική οικονομία

timesadmin

Στην Τουρκία ο πρίγκιπας της Σ. Αραβίας Μπιν Σαλμάν για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία Κασόγκι

timesadmin

Νεπάλ: Αγνοείται αεροσκάφος με 22 επιβαίνοντες

timesadmin