AYTOKINHTO

Η νέα συνεργασία της Toyota προκαλεί αντιδράσεις

Σε μια τριπλή συνεργασία με στόχο τη βελτιστοποίηση των αυτοκινήτων της νέας τεχνολογίας φέρεται να προχωρά η Toyota. Η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία, σύμφωνα με κινεζικά δημοσιεύματα, θα συνεργαστεί με την Huawei και την Momenta, εταιρεία που ειδικεύεται στην τεχνητή νοημοσύνη και την αυτόνομη μετακίνηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Κίνα η Toyota θα αξιοποιήσει την τεχνολογία της Huawei προκειμένου να κάνει ακόμη πιο “smart” τα αυτοκίνητά νέων τεχνολογίων που θα παρουσιάζει.

Τα μοντέλα της Toyota παγκοσμίως θα χρησιμοποιούν μια λύση που αναπτύχθηκε από τον γίγαντα της αυτοκινητοβιομηχανίας από κοινού με τον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό Huawei και τη νεοφυή εταιρεία Momenta. 

Οι λύσεις που διερευνώνται με την συγκεκριμένη κοινοπραξία είναι διαφορετικές από το υπάρχον σύστημα υποβοηθούμενης οδήγησης ADS της Huawei. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας η Momenta και η Huawei θα παρέχουν τις λύσεις λογισμικού και υλικού, αντίστοιχα, και μαζί με την Toyota θα συνεργάζονται για την ενσωμάτωση στα αυτοκίνητα της τελευταίας. 

Η Toyota αναμένεται να ανακοινώσει συγκεκριμένα σχέδια κατά τη διάρκεια της επερχόμενης έκθεσης αυτοκινήτου στο Πεκίνο, η οποία ξεκινά στα τέλη του μήνα, όπως τουλάχιστον λένε οι πληροφορίες.

Momenta και Toyota

Στις 18 Μαρτίου 2020, η Momenta ανακοίνωσε στρατηγική συνεργασία με την Toyota για την παροχή στην αυτοκινητοβιομηχανία χαρτών και ενημερώσεων υψηλής ευκρίνειας με βάση την τεχνολογία όρασης με κάμερα και για την από κοινού προώθηση της εμπορικής διάθεσης της πλατφόρμας αυτοματοποιημένης χαρτογράφησης (AMP) της Toyota στην Κίνα, σημειώνουν τα κινεζικά δημοσιεύματα. 

Στις 19 Μαρτίου 2021, η Momenta ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της τρίτης φάσης χρηματοδότησης της, συνολικού ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων, με την Toyota να συμμετέχει ως ένας από τους κύριους επενδυτές, παρέχοντας οικονομική στήριξη στη Momenta και εμβαθύνοντας τη συνεργασία.

Η προηγούμενη συνεργασία της Toyota και της Huawei επικεντρώθηκε στον τομέα του έξυπνου εσωτερικού των αυτοκινήτων. Τον περασμένο μήνα, παρουσιάστηκε η νέα ένατη γενιά Camry και για την κινεζική αγορά εξοπλίστηκε με το σύστημα οχήματος που δημιούργησαν η Toyota και η Huawei. Στην Κίνα, η Toyota προσφέρει σήμερα μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων (EV), συμπεριλαμβανομένων των bZ3 και bZ4X. 

Οι αντιδράσεις στην Κίνα 

Η είδηση βρήκε αρκετούς θετικούς υποδοχείς όσον αφορά το κοινό, αλλά και κάποιους που φρόντισαν να την δουν ως κάτι ευρύτερο και πιο σημαντικό. Είναι χαρακτηριστικά σχόλια που κάνουν λόγο για μια πολύ καθοριστική συνεργασία για την κινεζική βιομηχανία τεχνολογίας της οποίας η Huawei είναι κύριος εκπρόσωπος. 

Θεωρείται επίσης μια ψήφος εμπιστοσύνης προς την Huawei από μια ιαπωνική φίρμα και δη την Toyota, την στιγμή που εταιρείες όπως η BYD είχαν αρνηθεί να συνεργαστούν με την Huawei σε αντίστοιχο επίπεδο. 

Αντίστοιχα υπάρχουν και οι επικριτές που θεωρούν πως η Huawei δεν θα έπρεπε να δεχτεί μια τέτοια συνεργασία με μια ιαπωνική εταιρεία, την στιγμή που για κάποιους ο τεχνολογικός γίγαντας της Κίνας έχει δεχτεί μεγάλο πόλεμο σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει καταφέρει να επιβιώσει και να παραμείνει κραταιός.  

Πηγή: topgeargreece.gr
 

Related posts

Τρόμαξαν οι επιβάτες αυτόνομου ταξί που τρελάθηκε και πήγε να πατήσει πεζό (video)

timesadmin

Πρεμιέρα της Mercedes-AMG GT 63 S E Performance-η ταχύτερη όλων των εποχών

wp-needuser

Ναι, το Alpine Alpenglow με υδρογόνο ετοιμάζεται για αγώνα αντοχής

protothema.gr

H ηλεκτρική Formula E είναι και επισήμως ταχύτερη από την F1

James Rollner

F1 GP Αζερμπαϊτζάν: Ο Leclerc για 4η συνεχή χρονιά στην Pole

wp-needuser

Οδηγούμε στην Ελλάδα το νέο τετρακίνητο plug-in υβριδικό SUV της BYD

James Rollner