thetimes.gr
Η-νέα-συμφωνία-του-ομίλου-mitsis-hotels-στην-Κρήτη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η νέα συμφωνία του ομίλου Mitsis Hotels στην Κρήτη

Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

Σε μια νέα συμφωνία διαχείρισης πολυτελούς ξενοδοχείου προχώρησε ο όμιλος Mitsis Hotels, που με ταχύ ρυθμό προχωρά στην επέκταση και αναβάθμιση του ξενοδοχειακού χαρτοφυλακίου. Η τελευταία συμφωνία αποτελεί την τρίτη κατά σειρά που έχει πραγματοποιήσει ο όμιλος το τελευταίο εξάμηνο κατόπιν των δύο συμφωνιών επέκτασής του στη Χαλκιδική.  

Η συμφωνία αφορά στο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο “Bali Paradise”, τεσσάρων αστέρων, στο Μπαλί στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Το ξενοδοχείο αναμένεται να ανακαινιστεί πλήρως και να αναβαθμιστεί στην κατηγορία 5* έως το 2027.

Η νέα προσθήκη στην Κρήτη

Η συνολική δυναμικότητα της νέας ξενοδοχειακής μονάδας, που απλώνεται σε ένα παράκτιο οικόπεδο με συνολική επιφάνειά 18.883,50 τ.μ., είναι 238 δωμάτια. Ανάμεσα στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται ένα εστιατόριο, δύο μπαρ, δύο κοινόχρηστες πισίνες, ένα water park, ένα γήπεδο τένις καθώς και κέντρο ευεξίας. 

Ο όμιλος Mitsis Hotels, όπως σημειώνει  θα συμβάλει στο συνολικό σχεδιασμό του έργου, αναπτύσσοντας το brand concept του νέου ξενοδοχείου, τον επιχειρησιακό σχεδιασμό καθώς και το σύνολο των τεχνικών, σχεδιαστικών και κατασκευαστικών προδιαγραφών λειτουργίας του.

Επιπροσθέτως, θα αξιοποιήσει πλήρως όλο το φάσμα των καινοτόμων υπηρεσιών Hotel Operation Management και των ψηφιακών υποδομών του, όπως η πλατφόρμα κρατήσεων, η βάση δεδομένων των πελατών του και το ισχυρό πρόγραμμα Loyalty, με στόχο τη βέλτιστη λειτουργία του νέου ξενοδοχειακού θέρετρου, σύμφωνα με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα.

Οι τελευταίες επενδυτικές κινήσεις

Η τελευταία μεγάλη επενδυτική κίνηση του ομίλου έχει επίκεντρο την Αθήνα (υπενθυμίζεται πως στην πρωτεύουσα έχει το Sofitel Athens Airport) αφορά στη μετατροπή σε ξενοδοχειακή μονάδα του εμβληματικού ακινήτου επί των οδών Πανεπιστημίου και Χαριλάου Τρικούπη, δίπλα στο Ρεξ.

Το διατηρητέο ακίνητο που ανήκει στον ΕΦΚΑ, κατοχυρώθηκε μετά από διαγωνισμό στον όμιλο Mitsis Hotels έναντι μηνιαίου μισθώματος 70.000 ευρώ, με διάρκεια σύμβασης τα 35 χρόνια και δυνατότητα παράτασης επιπλέον 10 ετών. Στην πρόσοψη του ακινήτου έχουν μπει ήδη σκαλωσιές και οι εργασίες μετατροπής ξεκινούν. Επιπλέον, τον προσεχή Ιούνιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το νέο  ξενοδοχείο 150 κλινών δίπλα στο λιμάνι του Πειραιά. Η μονάδα  θα δημιουργηθεί από τη μετατροπή κτηρίου γραφείων και καταστημάτων, που βρίσκεται στην οδό Αριστείδου, σε πολύ κοντινή απόσταση από το σταθμό του ΗΣΑΠ.

Ο όμιλος ακολουθεί ένα επιπλέον επενδυτικό πλάνο ύψους 250 εκατ. ευρώ για την πλήρη αναβάθμιση των ξενοδοχείων και resorts του oμίλου όπου δραστηριοποιείται ανά την Ελλάδα, όπως ανέφερε στον ετήσιο κοινωνικό απολογισμό του. Την περίοδο 2017-2021, ο όμιλος, με 17 ξενοδοχεία σε Αθήνα, Κρήτη, Κω, Ρόδο και Καμένα Βούρλα, υλοποίησε πρόγραμμα ανακαινίσεων ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως ο όμιλος έχει αναλάβει και το “project Afandou” (Γκολφ Αφάντου στη Ρόδο) με χρονικό ορίζοντα τετραετίας. Περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός γκολφ με πολύ υψηλά και διεθνώς αναγνωρισμένα standards, τη δημιουργία μαρίνας – καταφύγιο για σκάφη άνω των 30 μέτρων μαζί με εμπορικό κέντρο, την ανέγερση τριών πολυτελών ξενοδοχείων και τη δημιουργία ενός τουριστικού χωριού.

Στις τελευταίες κινήσεις της αλυσίδας εντάσσεται και εξαγορά δύο ξενοδοχείων του ομίλου Aldemar στη Χερσόνησο, του Aldemar Royal Mare και Aldemar Cretan Village. Πρόσφατα επίσης ο όμιλος προχώρησε σε 20-ετή συμφωνία διαχείρισης ακινήτου με την εταιρεία Happy Holidays Α.Ε., με ορίζοντα ολοκλήρωσης και λειτουργίας της μονάδας το 2025. 

Τέλος έχει λάβει το πράσινο φως από τη  Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων για την ανέγερση και ανάπτυξη τουριστικού συγκροτήματος στη Μύκονο, με ξενοδοχειακό κατάλυμα 5*, δυναμικότητας 178 κλινών και 4 τουριστικών κατοικιών, υποστηρικτικών υποδομών (spa, εστιατόρια, bar, κ.λπ.) καθώς και χώρων αναψυχής και άθλησης, στην περιοχή Ελιά. Η επένδυση προϋπολογισμού 61 εκατ. ευρώ πρόκειται να δημιουργήσει 550 θέσεις εργασίας.
 

Related posts

ΕΦΚΑ: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα πληρωμής κύριων και επικουρικών συντάξεων Aυγούστου

timesadmin

ICC Hellas: Η οικονομική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης περνάει μέσα από την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων

timesadmin

Έκτακτη επιχορήγηση σε επιχειρήσεις του κλάδου γούνας

timesadmin

PwC: Αισιόδοξοι οι Έλληνες CEOs για τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας το 2023

timesadmin

Ισχυρή αύξηση 16% των οικοδομικών αδειών τον Δεκέμβριο

timesadmin

Οι επιχειρηματίες του Τουρισμού κάνουν το ταμείο της φετινής σεζόν

timesadmin