Η-μοναδική-λευκή-ferrari-enzo-και-η-πρωτοποριακή-πώλησή-της
AYTOKINHTO

Η μοναδική λευκή Ferrari Enzo και η πρωτοποριακή πώλησή της

Ορισμένα αυτοκίνητα αποτελούν ιερά δισκοπότηρα. Θα έχεις μάθει ήδη πως ένα τέτοιο είναι η Mercedes Benz 300SL Uhlenhaut Coupe που πουλήθηκε πριν μερικές εβδομάδες αντί 135 εκατομμυρίων. Ο ίδιος οίκος δημοπρασιών, ο RM Sotheby’s, πριν μια εβδομάδα περίπου πούλησε ένα ακόμη μοναδικό αυτοκίνητο. Την λευκή Ferrari Enzo, την μοναδική δηλαδή που βγήκε σε αυτό το χρώμα από το εργοστάσιο στο Maranello. Και το έκανε σε μια δημοπρασία με αρκετές ιδιαιτερότητες και πρωτοτυπίες. 

Η συγκεκριμένη Ferrari ήταν η σπανιότερη από όσες κυκλοφορούσαν στην παγκόσμια αγορά. Η μοναδική που την ξεπερνούσε σε σπανιότητα και πιθανώς σε αξία, ήταν η 400η Ferrari Enzo, δηλαδή η τελευταία που βγήκε από την γραμμή παραγωγής και ήταν ένα δώρο στον Πάπα. Εκείνη το 2015 είχε πουληθεί (πάλι από τον RM Sotheby’s, που κάτι μας λέει ότι είναι ο καλύτερος οίκος δημοπρασιών) για 6 εκατομμύρια δολάρια στο Monterey

Ferrari Enzo

Για την λευκή Ferrari Enzo δεν γνωρίζουμε την τιμή, καθώς η δημοπρασία ήταν ιδιωτική και  απολύτως μυστική. Δεν είχε κατώτερη τιμή αγοράς και συγκέντρωσε λέει αριθμό ρεκόρ, όσον αφορά τους υποψήφιους αγοραστές. Η διαδικασία δεν έμοιαζε με εκείνη της Mercedes, του ακριβότερου αυτοκινήτου στον κόσμο, που οι δέκα επίδοξοι ιδιοκτήτες κλειδώθηκαν για μερικές ώρες στο μουσείο της Mercedes στην Στουτγάρδη. Ήταν online και ήταν ειδικά σχεδιασμένη από τον οίκο, ώστε να παρέχει στους συμμετέχοντες διακριτικότητα και  εχεμύθεια, καθώς και ασφάλεια όσον αφορά τις προσφορές και την προτεραιότητα. Τέτοιου είδους δημοπρασίες γίνονται όλο και συχνότερα τώρα πια, καθώς όλα τα παραπάνω έχουν ιδιαίτερη σημασία για όσους προσπαθούν να επενδύσουν τα χρήματά τους σε κλασικά αυτοκίνητα. 

Ferrari Enzo

Η συγκεκριμένη Ferrari Enzo “γεννήθηκε” στις 22 Μαΐου του 2003. Κανείς δεν γνωρίζει γιατί επελέγη το λευκό χρώμα. Πουλήθηκε σε έναν άγνωστο Γερμανοελβετό συλλέκτη και στόλιζε την βιτρίνα ενός εμπόρου Ferrari στο Ματράν της Ελβετίας. Αργότερα ταξίδεψε στο Hong Kong όπου παρέμεινε μέχρι τώρα που πουλήθηκε στον Καναδά. Το οδόμετρο γράφει 9.600 km και στα σχεδόν 20 χρόνια που έχουν περάσει από τότε που ολοκληρώθηκε η κατασκευή της, σπανίως την έχει δει “το φως του ήλιου”.  

- Top Gear 

Related posts

Έρχεται το Audi Activesphere Concept

timesadmin

Porsche Cayenne Cabrio: Kαι όμως υπάρχει

timesadmin

Το πολύ αυτόνομο Jidu Robo-01 παρουσιάστηκε επισήμως

timesadmin

Peugeot E-Lion project: Αυτά είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που ετοιμάζει η γαλλική φίρμα

timesadmin

Πλησιάζουμε το όριο μεγέθους των οθονών infotainment;

timesadmin

Toyota, Nissan και Honda έχουν μείνει πίσω στα EVs

timesadmin