Η-Μέρκελ-διαβεβαίωσε-ότι-μπορεί-“να-κοιμάται-ήσυχη”-με-την-ιδέα-ότι-θα-περάσει-τη-σκυτάλη-της-καγκελαρίας-στον-Σολτς
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μέρκελ διαβεβαίωσε ότι μπορεί “να κοιμάται ήσυχη” με την ιδέα ότι θα περάσει τη σκυτάλη της καγκελαρίας στον Σολτς

Η Άγγελα Μέρκελ διαβεβαίωσε σήμερα ότι μπορεί “να κοιμάται ήσυχη” με την ιδέα ότι θα περάσει τη σκυτάλη της καγκελαρίας στον Σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς, τον νικητή των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου.

“Θα υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές, αυτό εννοείται” εξήγησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. “Αλλά μπορώ να κοιμάμαι ήσυχη”, πρόσθεσε.

Η Μέρκελ θα αποχωρήσει από τα καθήκοντά της πριν από τα τέλη του έτους, έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία, εφόσον έχουν αίσια κατάληξη οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού μεταξύ των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), των Πρασίνων και των Φιλελεύθερων (FDP).

Δίνοντας τη σκυτάλη στον νυν υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησής της, η συντηρητική καγκελάριος δεν αναμένει να υπάρξουν ριζικές αλλαγές στη δημοσιονομική πολιτική. “Δεν είχα ποτέ την εντύπωση ότι ο κ. Σολτς δαπανά εύκολα” χρήματα, σημείωσε.

Ο διάδοχός της θα αναλάβει επικεφαλής μιας χώρας όπου “το πολιτικό κλίμα έχει γίνει πιο τραχύ”, σημείωσε. “Όταν έγινα καγκελάριος τα smartphone δεν υπήρχαν. Το Facebook ήταν ενός έτους, το Twitter εφευρέθηκε έναν χρόνο αργότερα. Ζούμε σε έναν κόσμο των μέσων ενημέρωσης που έχει μεταμορφωθεί εντελώς και αυτό συνέβαλε” στην επιδείνωση του πολιτικού κλίματος”, εξήγησε.

Η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας υπογράμμισε εξάλλου ότι “δεν καταφέραμε ακόμη να εγείρουμε το ενδιαφέρον των γυναικών για την πολιτική”, ζητώντας “να συνεχιστεί η δουλειά ώστε οι γυναίκες να αποκτήσουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους”.

“Δεν μπορώ παρά να ενθαρρύνω τις γυναίκες” να ασχοληθούν με την πολιτική, πρόσθεσε. “Μόνο άνδρες, αυτό δεν ανταποκρίνεται πλέον στην εποχή μας”.

- Α-

Related posts

Ερντογάν: Η “φούσκα” του πληθωρισμού θα εξαλειφθεί σύντομα

timesadmin

FDA: Εγκρίνει τις ενισχυτικές δόσεις των εμβολίου Pfizer και Moderna για όλους τους ενήλικες

timesadmin

Ουγγαρία: Η ενωμένη αντιπολίτευση διατηρεί προβάδισμα 3% απέναντι στο κυβερνών Fidesz

timesadmin

M. Daly (Fed San Francisco): Καιρός να καταρτιστεί ένα σχέδιο για αύξηση των επιτοκίων

timesadmin

Cisco: “Βουτιά” 9% στο μεγαλύτερο ημερήσιο sell-off των τελευταίων 15 μηνών

timesadmin

Βέλγιο: Η αναζωπύρωση της επιδημίας ξεπερνά “τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις” των ειδικών

timesadmin