Η-κινεζική-κατασκευάστρια-εταιρεία-shimao-αποτυγχάνει-να-πληρώσει-ομόλογο-ύψους-1-δισ.-δολαρίων
ΚΟΣΜΟΣ

Η κινεζική κατασκευάστρια εταιρεία Shimao αποτυγχάνει να πληρώσει ομόλογο ύψους 1 δισ. δολαρίων

Η κινεζική κατασκευάστρια εταιρεία Shimao Group Holdings Ltd. δήλωσε ότι δεν πλήρωσε ένα ομόλογο ύψους 1 δισ. δολαρίων που έληξε σήμερα, προσθέτοντας σε ένα έτος ρεκόρ καθυστερήσεων υπεράκτιων ομολόγων στον τομέα, σύμφωνα με το Bloomberg.


Η εταιρεία κατασκευής πολυτελών κτιρίων δήλωσε σε χρηματιστηριακή κατάθεση στο Χονγκ Κονγκ ότι δεν έχει επίσης πραγματοποιήσει πληρωμές κεφαλαίου που αφορούν ορισμένα άλλα υπεράκτια χρέη και βρίσκεται σε συζητήσεις με τους πιστωτές της, ενώ προσπαθεί να επιτύχει “φιλικές λύσεις”. Εάν η Shimao δεν μπορέσει, “οι πιστωτές μπορεί να έχουν το δικαίωμα να απαιτήσουν επιτάχυνση της αποπληρωμής” και να λάβουν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει αυξανόμενες ανησυχίες για την οικονομική της υγεία εδώ και μήνες, καθώς μια σαρωτική καταστολή της βιομηχανίας ακινήτων της Κίνας έχει προκαλέσει ένα κύμα ρεκόρ καθυστερήσεων. Η Shimao, η 14η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία της χώρας με βάση τις συμβολαιοποιημένες πωλήσεις πέρυσι και η οποία κατασκευάζει επίσης εμπορικά ακίνητα, απέτυχε τον περασμένο μήνα να αποπληρώσει ένα ιδιωτικό γραμμάτιο, μια καθυστέρηση που ενέτεινε τις ανησυχίες για κρυμμένους λογαριασμούς στους κινέζους κατασκευαστές.

“Λόγω των αβεβαιοτήτων της αγοράς σχετικά με την αναχρηματοδότηση του χρέους και των γενικά δύσκολων συνθηκών λειτουργίας και χρηματοδότησης, ο όμιλος αντιμετώπισε αρνητικές εξελίξεις στις πιστοληπτικές του αξιολογήσεις και την εμφάνιση μη καταβολής κεφαλαίου στο πλαίσιο ορισμένων υπεράκτιων χρεών του”, ανέφερε η Shimao στην κατάθεσή της σήμερα.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι διόρισε την Admiralty Harbour Capital Ltd. ως χρηματοοικονομικό σύμβουλο και την Sidley Austin ως νομικό σύμβουλο για να βοηθήσουν στην αξιολόγηση της κεφαλαιακής δομής, της ρευστότητας και των επιλογών της.

Η Shimao δήλωσε ότι δεν έχει λάβει καμία ειδοποίηση για επιτάχυνση της αποπληρωμής από τους πιστωτές της, αλλά έχει λάβει γραπτή υποστήριξη από την πλειοψηφία των δανειστών του μακροπρόθεσμου δανείου της σε δύο νομίσματα. Οι δανειστές εξέφρασαν επίσης ότι δεν σκοπεύουν να προβούν σε οποιαδήποτε εκτελεστική ενέργεια σε αυτό το στάδιο σχετικά με τη χρηματοδότηση, σύμφωνα με την κατάθεση.

Η κατασκευάστρια εταιρεία συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων εκδοτών χρέους ακινήτων στην Κίνα. Έχει σχεδόν 10 δισ. δολάρια σε χερσαία και υπεράκτια ομόλογα σε κυκλοφορία, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. 

Related posts

Τα κράτη της Βαλτικής ενδέχεται να απαγορεύσουν τον ελλιμενισμό ρωσικών πλοίων στα λιμάνια τους

timesadmin

ΝΑΤΟ: Σθεναρή καταδίκη της “απερίσκεπτης και ανεύθυνης” δοκιμής αντιδορυφορικού όπλου από τη Ρωσία

timesadmin

ΟΗΕ: Τουλάχιστον 847 άμαχοι νεκροί από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

timesadmin

Χιλιάδες Αμερικανοί καλούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας πυρκαγιάς στο Κολοράντο

timesadmin

Βρετανία: Αισθητή μείωση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού

timesadmin

Λεμέρ: Ο Μακρόν χρειάζεται μια πλειοψηφία, αλλά όχι ένα συνασπισμό κομμάτων

timesadmin