Η-Κίνα-ψηφίζει-νόμο-για-να-περιοριστεί-η-πίεση-της-μελέτης-στο-σπίτι-για-τους-μαθητές
ΚΟΣΜΟΣ

Η Κίνα ψηφίζει νόμο για να περιοριστεί η πίεση της μελέτης στο σπίτι για τους μαθητές

Η Κίνα ψήφισε νόμο για την εκπαίδευση που στόχο έχει να χαλαρώσει τη “διπλή πίεση” της μελέτης στο σπίτι και των ιδιαίτερων μαθημάτων, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Xinhua.

Το Πεκίνο εφαρμόζει μια πιο δυναμική πολιτική φέτος, από την αντιμετώπιση του εθισμού των νέων σε διαδικτυακά παιχνίδια, που χαρακτηρίζονται ένα είδος “πνευματικού οπίου”, έως την καταπολέμηση της “τυφλής” λατρείας των διασημοτήτων του διαδικτύου.

Το κινεζικό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα εξετάσει νομοθεσία για την τιμωρία των γονέων σε περίπτωση που τα μικρά παιδιά επιδεικνύουν “πολύ κακή συμπεριφορά” ή διαπράττουν εγκλήματα.

Ο νέος νόμος, που δεν έχει δημοσιευθεί στο σύνολό του, καθιστά τις τοπικές κυβερνήσεις υπεύθυνες για να διασφαλίσουν ότι περιορίζεται αυτή η διπλή πίεση και ζητά από τους γονείς να ρυθμίζουν το πρόγραμμα των παιδιών τους με τέτοιο τρόπο ώστε να τους δίνεται χρόνος για ξεκούραση και άσκηση, περιορίζοντας έτσι την πίεση, ανέφερε το Xinhua, και αποφεύγοντας την υπερβολική χρήση του διαδικτύου.

Τους τελευταίους μήνες, το υπουργείο Παιδείας έχει περιορίσει τις ώρες διαδικτυακών παιχνιδιών για ανηλίκους, επιτρέποντάς τους να παίζουν στο ίντερνετ για μία ώρα μόνο την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή. Περιόρισε επίσης τις εργασίες για το σπίτι και τα ιδιαίτερα για βασικά μαθήματα κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου και των εορτών.

Πηγή: ---

Related posts

Γερμανία: Ξεκινούν οι επίσημες διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνασπισμού

timesadmin

Ο πρόεδρος Μπάιντεν ζήτησε από την επιτροπή ανταγωνισμού να εξετάσει γιατί αυξάνεται η τιμή της βενζίνης

timesadmin

Σλοβακία: Τραυματισμοί και συλλήψεις σε διαδηλώσεις στην Μπρατισλάβα εναντίον των περιοριστικών μέτρων

timesadmin

Μιανμάρ: Η ποινή της Σου Τσι μειώθηκε από τέσσερα σε δύο χρόνια, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση

timesadmin

Ισραήλ: Θα υποδέχεται και πάλι εμβολιασμένους τουρίστες από την 1η Νοεμβρίου

timesadmin

Ο EMA ξεκινά την αξιολόγηση των στοιχείων για την αναμνηστική δόση του AstraZeneca

timesadmin