Η-Κίνα-συνεχίζει-τον-αγώνα-κατά-του-covid-καθώς-οι-αποκλεισμοί-από-τον-ιό-πλήττουν-την-οικονομία
ΚΟΣΜΟΣ

Η Κίνα συνεχίζει τον αγώνα κατά του Covid καθώς οι αποκλεισμοί από τον ιό πλήττουν την οικονομία

Το Πεκίνο θα κλείσει γυμναστήρια και κινηματογράφους κατά τη διάρκεια των διακοπών για την “Ημέρα της Εργασίας” και η Σαγκάη θα διατηρήσει τα μέτρα κατά του ιού παρά την πτώση των κρουσμάτων, καθώς προσπαθεί να πατάξει την επιδημία Covid-19 που έχει πλήξει την οικονομία της.

Η οικονομική δραστηριότητα της Κίνας συρρικνώθηκε απότομα τον Απρίλιο, καθώς μια σειρά από λουκέτα για τον περιορισμό του ιού που εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς έκλεισαν εργοστάσια και μπλόκαραν τις αλυσίδες εφοδιασμού, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν χθες. Αυτό ακολούθησε τις σαρωτικές δεσμεύσεις της περασμένης εβδομάδας από τους κορυφαίους ηγέτες της χώρας για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης.

Η Κίνα μάχεται με τη χειρότερη επιδημία από τότε που αυτή εκδηλώθηκε εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Γουχάν στα τέλη του 2019, με το λουκέτο που επιβλήθηκε στους κατοίκους της Σαγκάης να είναι ένα από τα μακροβιότερα και πιο τιμωρητικά. Η κρίση στην εν λόγω πόλη έχει ωθήσει άλλες περιοχές να επιβάλουν πιο σκληρά μέτρα ακόμα και με το παραμικρό σημάδι αναζωπύρωσης του ιού για να αποφύγουν την κοινωνική και οικονομική αναστάτωση που υπέστη ο χρηματοπιστωτικός κόμβος.

Το Πεκίνο διαπίστωσε 59 νέα κρούσματα το Σάββατο, από 54 την προηγούμενη ημέρα, και ενεργοποίησε ένα πρόχειρο νοσοκομείο με 1.200 κλίνες στο Xiaotangshan. Το θεματικό πάρκο Universal Studios στην πρωτεύουσα ανακοίνωσε επίσης ότι θα κλείσει προσωρινά από την Κυριακή για να συμμορφωθεί με τα μέτρα πρόληψης της επιδημίας.

Related posts

Μακρόν: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα οδηγήσει σε βαθιά επισιτιστική κρίση τους επόμενους 12 -18 μήνες

timesadmin

Ουκρανία: Η Ρωσία καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της Σεβεροντονιέτσκ

timesadmin

Εμ. Μακρόν: Θα πάω και στο Κίεβο εάν αυτό είναι “χρήσιμο”

timesadmin

Σ. Ματαρέλα: Ελλάδα και Ιταλία καλούνται να εμβαθύνουν το διάλογο και τη συνεργασία τους

timesadmin

Ισπανία: Σε αύξηση των μισθών κατά 6,5% προχωρά η Mercadona για να καλύψει τον πληθωρισμό

timesadmin

Γέλεν: Ο Λευκός Οίκος δεν εξετάζει κατάργηση δασμών στην εισαγόμενη ξυλεία

timesadmin