Η-Κίνα-είναι-ανοικτή-στην-επικοινωνία-με-τις-ΗΠΑ-αλλά-η-αυτοσυγκράτησή-της-έχει-όρια
ΚΟΣΜΟΣ

Η Κίνα είναι ανοικτή στην επικοινωνία με τις ΗΠΑ αλλά η αυτοσυγκράτησή της έχει όρια

Η Κίνα είναι “ανοικτή” στις επικοινωνίες με τις ΗΠΑ όσον αφορά τις στρατιωτικές υποθέσεις, δήλωσε σήμερα στη Σιγκαπούρη ο κινέζος υπουργός Άμυνας Ντονγκ Τζουν, δυο ημέρες μετά την πρώτη εκτενή συνάντηση με τον αμερικανό ομόλογό του σε 18 μήνες. Ωστόσο, έσπευσε να προσθέσει, η αυτοσυγκράτησή της στη Νότια Σινική Θάλασσα έχει όρια, και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτρέψει την ανεξαρτησία της Ταϊβάν.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο Κινέζος υπουργός Άμυνας κατά τη διάρκεια του Διαλόγου Σαγκρί-Λα στη Σιγκαπούρη, ενός σημαντικού φόρουμ για την ασφάλεια στην Ασία, στο περιθώριο του οποίου συναντήθηκε προχθές Παρασκευή με τον αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν.

Συν τοις άλλοις, ο Ντονγκ Τζουν προειδοποίησε πως η αυτοσυγκράτηση της Κίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα έχει “όρια”, έπειτα από σειρά επεισοδίων ανάμεσα σε πλοία της Κίνας και των Φιλιππίνων σε διεκδικούμενη ζώνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πλοία του κινεζικού λιμενικού σώματος έχουν χρησιμοποιήσει επανειλημμένα αντλίες εκτόξευσης πεπιεσμένου νερού στα ύδατα της Νότιας Σινικής Θάλασσας, που το Πεκίνο διεκδικεί σχεδόν στο σύνολό τους, ενώ έχουν υπάρξει επίσης αρκετές συγκρούσεις πλοίων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν μέλη των ενόπλων δυνάμεων των Φιλιππίνων.

Τελος, ο Ντονγκ Τζουν προειδοποίησε ότι η Κίνα θα “δράσει με αποφασιστικότητα και δύναμη” για να αποτρέψει την ανεξαρτησία της Ταϊβάν. “Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας ήταν πάντα άφθαρτη και ισχυρή δύναμη στην υπεράσπιση της ενοποίησης της πατρίδας και θα δράσει με αποφασιστικότητα και δύναμη για να σταματήσει την ανεξαρτησία της Ταϊβάν και να εγγυηθεί πως δεν θα επιτύχουν ποτέ οι προσπάθειες” για αυτό, τόνισε ο κ. Ντονγκ.

Related posts

Πλημμύρες στη Βραζιλία: Στους 57 οι νεκροί, 70.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

James Rollner

Το Ιράκ θέλει να διώξει “ομαλά και μέσω διαπραγματεύσεων” από το έδαφός του τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις

timesadmin

Δίκη Τραμπ: Ξεκίνησε η συνεδρίαση των ενόρκων – Ζήτησαν αντίγραφα των καταθέσεων ορισμένων μαρτύρων

wp-needuser

Η Γαλλία, παρουσία Μακρόν, τίμησε τον Ζακ Ντελόρ

timesadmin

“Άλμα” άνω του 35% για τη MorphoSys, μετά τις αναφορές για πιθανή εξαγορά από τη Novartis

timesadmin

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων

wp-needuser