Η-Κένυα-αυξάνει-τον-κατώτατο-μισθό-κατά-12%-για-να-απαλύνει-τον-αντίκτυπο-του-πληθωρισμού
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Κένυα αυξάνει τον κατώτατο μισθό κατά 12% για να απαλύνει τον αντίκτυπο του πληθωρισμού

Η Κένυα αύξησε τους κατώτατους μισθούς κατά 12% για να βοηθήσει τους εργαζόμενους που είδαν τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών να συμπιέζονται από τον πληθωρισμό, ιδίως για βασικά είδη διατροφής όπως το μαγειρικό λάδι, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η αύξηση των μισθών, με άμεση ισχύ, θα συμβάλει στην προστασία της αγοραστικής δύναμης των ανθρώπων, δήλωσε ο πρόεδρος Ουχούρου Κενυάτα σε ανακοίνωσή του. Έκανε την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ναϊρόμπι με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Ο κατώτατος μισθός δεν έχει αναθεωρηθεί εδώ και πάνω από τρία χρόνια, δήλωσε ο Κενυάτα.

“Υπάρχει επιτακτική ανάγκη αναθεώρησης του κατώτατου μισθού, ώστε να προστατευθούν οι εργαζόμενοί μας από την περαιτέρω διάβρωση της αγοραστικής τους δύναμης, ενώ παράλληλα να διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας”, δήλωσε.

Ο πληθωρισμός της Κένυας αυξήθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Απρίλιο, σημειώνοντας αύξηση 6,5% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Οι επιπτώσεις από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία υποδαυλίζουν τον πληθωρισμό στη μεγαλύτερη οικονομία της Ανατολικής Αφρικής, με τις τιμές των φυτικών ελαίων, του σιταριού, των λιπασμάτων και των καυσίμων να εκτοξεύονται. Το κόστος των τροφίμων αποτελεί πρόβλημα και αλλού στον κόσμο, με τις παγκόσμιες τιμές ρεκόρ να απειλούν να ωθήσουν περισσότερους ανθρώπους στην πείνα.

Related posts

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε κατά 94% η αξία των εισαγωγών της Ελλάδας από τη Ρωσία

timesadmin

Όλα τα εκκρεμή πακέτα αναδρομικών και αυξήσεων στις συντάξεις

timesadmin

Πέντε κοινότητες του νομού Κορινθίας στις πρόνοιες του νόμου για τις αποζημιώσεις από τις πυρκαγιές του 2021

timesadmin

Fuel Pass 2: Ανοίγει εντός της ημέρας η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων – Τα ποσά και οι προθεσμίες

timesadmin

Επιτροπή Οικονομικών: Ενημέρωση για την ρευστότητα στην πραγματική οικονομία από το τραπεζικό σύστημα

timesadmin

Κ. Σκρέκας: Ξεκινάει το εμβληματικό και ριζικά ανανεωμένο πρόγραμμα “Εξοικονομώ 2021”

timesadmin