Η-ιταλική-lavazza-εξαγοράζει-τη-γαλλική-maxicoffee
ΚΟΣΜΟΣ

Η ιταλική Lavazza εξαγοράζει τη γαλλική MaxiCoffee

Η ιταλική εταιρεία καφέ Lavazza ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι υπέβαλε δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση της γαλλικής εταιρείας πωλήσεων καφέ MaxiCoffee, στο πλαίσιο της στρατηγικής της να ενισχύση της θέση της στη Γαλλία και στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου.

“Στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε την περαιτέρω ανάπτυξη της MaxiCoffee, η οποία θα διατηρήσει το προφίλ της ως πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου πολλαπλών επωνυμιών και θα παραμείνει ανεξάρτητη”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lavazza, Antonio Baravalle.

Η MaxiCoffee, η οποία ανήκει στον ιδρυτή της Christophe Brancato, τον ιταλικό όμιλο private equity 21 Invest και άλλους επενδυτές, λειτουργεί την ομώνυμη διαδικτυακή πλατφόρμα καθώς και περίπου 60 καταστήματα λιανικής. Ιδρύθηκε το 2007 και απασχολεί περίπου 1.500 άτομα.

Ο Christophe Brancato θα επανεπενδύσει στο μετοχικό κεφάλαιο της MaxiCoffee αποκτώντας μειοψηφικό μερίδιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Lavazza, που δεν παρείχε ωστόσο οικονομικές λεπτομέρειες για τη συναλλαγή.

Related posts

Εύσημα στο Κατάρ από τον “φίλαθλο” Μακρόν

timesadmin

Ο Μασκ προσφέρει πρόταση για τις εντάσεις Κίνας-Ταϊβάν

timesadmin

Τουρκία: Ο στόχος της επίσκεψης Ερντογάν στην Αφρική

timesadmin

Knot (ΕΚΤ): Αναμένονται “σημαντικά βήματα” στην επόμενη συνεδρίαση της Τράπεζας

timesadmin

Το Twitter κάνει λόγο για περιορισμούς στον ιστότοπό του στη Ρωσία

timesadmin

Ηandelsblatt: Όσο περισσότερο οι ΗΠΑ εστιάζουν στην Κίνα, τόσο περισσότερο οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να πάρουν την τύχη στα χέρια τους

timesadmin