Η-Ιταλία-υπογράφει-συμφωνία-με-την-Αλγερία-για-την-αύξηση-των-εισαγωγών-φυσικού-αερίου
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ιταλία υπογράφει συμφωνία με την Αλγερία για την αύξηση των εισαγωγών φυσικού αερίου

“Υπογράψαμε συμφωνία για την αύξηση των εισαγωγών φυσικού αερίου από την Αλγερία”, δήλωσε σήμερα ο Μάριο Ντράγκι από το Αλγέρι.

Ο Μάριο Ντράγκι επισκέφθηκε σήμερα την Αλγερία και το ενεργειακό αποτέλεσε κύριο θέμα συζήτησης με την ηγεσία της βορειοαφρικανικής αυτής χώρας.

“Σήμερα υπεγράφη συμφωνία της Ιταλικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων ΕΝΙ με την αλγερινή Sonatrach, για να αυξήσουμε τις εισαγωγές μας σε φυσικό αέριο”, δήλωσε πριν λίγο από το Αλγέρι ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Παράλληλα, όπως τόνισε, η συνεργασία των δύο χωρών θα επεκταθεί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στο πράσινο υδρογόνο.

“Αμέσως μετά την εισβολή στην Ουκρανία, είχα ανακοινώσει ότι η Ιταλία θα έκανε κινήσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα με στόχο τη μείωση της εξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο. Οι σημερινές συμφωνίες αποτελούν σημαντική απάντηση σε αυτό τον στρατηγικό στόχο, ενώ πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλες. Η κυβέρνησή μου θέλει να υπερασπίσει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις από τις συνέπειες του πολέμου”, δήλωσε τέλος ο Ντράγκι.

Related posts

Ρωσία-Covid-19: Οι αρχές ανακοίνωσαν 170.699 νέα κρούσματα

timesadmin

Κυρώσεις ΕΕ κατά πέντε ανώτατων αξιωματούχων της χούντας του Μάλι

timesadmin

Ενδεχόμενο έκτακτης συνόδου των ηγετών της ΕΕ για την Ουκρανία

timesadmin

Βραζιλία: Οι πλημμύρες στην Μπαΐα έχουν εκτοπίσει πάνω από 11.000 ανθρώπους

timesadmin

Ιταλία: Ξεκίνησε η διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της Δημοκρατίας

timesadmin

Τι σημαίνει για τη Γερμανία το “τελεσίγραφο” Πούτιν;

timesadmin