Η-ιστορία-του-ληστή-με-την-aston-martin-που-πυροβόλησε-τον-Καλλίτση-και-συνελήφθη-με-ροζ-κοκαΐνη
ΕΛΛΑΔΑ

Η ιστορία του ληστή με την Aston Martin που πυροβόλησε τον Καλλίτση και συνελήφθη με ροζ κοκαΐνη

Ήταν Παρασκευή 30 Ιανουαρίου του 2009, όταν ο 35χρονος τότε Π.Κ. τον οποίο οι αρχές συνέλαβαν την Τρίτη για εμπόριο ναρκωτικών «χτύπησε» μαζί με έναν άλλο συνεργό του την χρηματαποστολή των ΕΛΤΑ στα Πετράλωνα.

Ντυμένοι αστυνομικοί, ακινητοποίησαν τους δύο υπαλλήλους των ΕΛΤΑ που έβγαιναν από το κατάστημα στην διασταύρωση των οδών Χαρμανλή και Γρηγορίου Λαμπράκη. Η λεία τους ήταν 3.000.000 ευρώ περίπου ενώ κατά την διάρκεια της ληστείας πυροβόλησαν τον ένα υπάλληλο στο πόδι, πριν φύγουν με τα χρήματα.

Ο Π.Κ. επέστρεψε στην Πάτρα, την πόλη όπου φέρεται να ζούσε μόνιμα και λίγο αργότερα άρχισε να κάνει μεγάλη ζωή, κυκλοφορώντας με μια Aston Martin. Οι αστυνομικοί άρχισαν να τον παρακολουθούν αφού είχε βεβαρυμένο παρελθόν έχοντας κατηγορηθεί για ληστείες και άλλα αδικήματα που τον είχαν στείλει στη φυλακή με 25ετή κάθειρξη, από όπου βγήκε το 2007 με περιοριστικούς όρους.

Τον Απρίλιο του 2010 τον συλλαμβάνουν και παραδέχεται άμεσα την ενοχή του για την ληστεία των ΕΛΤΑ στην Πετρούπολη. Δεν μπορούσε να κάνει κι αλλιώς, αφού στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 85.000 ευρώ σε 17 δεσμίδες των ΕΛΤΑ που αναγνωρίστηκαν ότι προέρχονταν από την επίθεση στην χρηματαποστολή, αφού υπήρχαν σφραγίδες με την ημερομηνία του συμβάντος.

Σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα εντοπίστηκαν μέσα σε θυρίδα άλλες 100.000 ευρώ, ενώ όπως παραδέχθηκε με λεφτά της ληστείας αγόρασε και την Aston Martin. Η απροσεξία του και η μεγάλη ζωή στην οποία εντρύφησε τον έκαψαν τελικά και πήρε την άγουσα για τις φυλακές, ενώ μετά την καταδίκη του έβγαινε με άδειες, αφού δεν έδινε δικαιώματα.

Πώς έστησε την επίθεση στον κομμωτή Πάνο Καλλίτση

Στις αρχές του 2016 στα 42 του χρόνια πλέον ο Π.Κ. έδειχνε ότι είχε αφήσει πίσω του το παραβατικό παρελθόν, μέχρι την ημέρα που γνώρισε έναν αστυνομικό ο οποίος είχε κατέβει στην Πάτρα για να δει έναν κοινό τους γνωστό. Πιάνουν την κουβέντα σύμφωνα με αυτά που κατέθεσε αργότερα ο αστυνομικός, μιλώντας για τις φυλακές και διάφορα άλλα, ενώ αλλάζουν και τηλέφωνα.

Έκτοτε μιλάγανε τακτικά στο τηλέφωνο και μια μέρα σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο αστυνομικός «Πάνω στα κουτσομπολιά που κάναμε για άτομα τα οποία βγαίνουν στην τηλεόραση και πάνω στην κουβέντα του είπα ότι είχα μάθει ότι ένας κομμωτής, ο Καλλίτσης, έχει πολλή δουλειά στο μαγαζί του και κυκλοφορεί με χρήματα στο αυτοκίνητο του. Αυτός τότε θυμάμαι ότι γέλασε και δεν ξανά είπαμε κάτι πάνω σε αυτό».

Στις 30 Ιανουαρίου του ιδίου έτους, ο ληστής με την Aston Martin, επικοινωνεί με τον αστυνομικό, του λέει ότι είναι στην Αθήνα και ότι τον χρειάζεται για μια δουλειά. Η «δουλειά» είναι η επίθεση στον Καλλίτση, η οποία θα λάβει χώρα το ίδιο βράδυ όταν ο κομμωτής επιστρέφει σπίτι του μαζί με την τότε σύζυγό του Έλενα Χριστοπούλου.

Ο Π.Κ. που είχε πάρει άδεια από τις φυλακές της Αγιάς στα Χανιά, μαζί με έναν Ιρακινό περιμένουν τον κομμωτή έξω από το σπίτι του στο Λυκαβηττό. Μόλις ο κομμωτής ανοίγει την πόρτα του γκαράζ για να εισέλθει με το αυτοκίνητό του ο Π.Κ. και ένας Ιρακινός συνεργός του, ορμάνε με πιστόλια.

Το χτύπημα στον Λυκαβηττό

Ο κομμωτής κλειδώνει το αυτοκίνητο, αυτοί πυροβολούν τα τζάμια και ο Π.Κ. σημαδεύει τον Καλλίτση, που προσπαθεί να προστατεύσει την Χριστοπούλου. Δύο σφαίρες θα τον βρουν στο στήθος, ενώ ο Π.Κ. και ο συνεργός του θα διαφύγουν μέσα στη νύχτα, ενώ ο αστυνομικός που ήταν στο κόλπο και παρακολουθούσε τον Καλλίτση, βλέποντας κόσμο να μαζεύεται, φεύγει και πάει σπίτι του.

«Μετά από καμία ώρα, ήρθε στο σπίτι μου ο Παντελής, μου είπε να του δώσω το τηλέφωνο μου για να πάρει τηλέφωνο στη μητέρα του στο Αίγιο. Για εκεί μου είπε ότι έγινε μαλακία. Τον ρώτησα τι έγινε και μου είπε ότι μου την έπεσε και για να τον αποφύγει αναγκάστηκε να του ρίξει. Μετά από δύο ημέρες πήγα στο Βόλο και πήρα τηλέφωνο τον Παντελή από καρτοτηλέφωνο. Είχα ακούσει στις ειδήσεις τι έγινε και ήμουν πολύ αγχωμένος. Αυτός μου είπε “όλα καλά” και τίποτε άλλο».

Τελικά όμως δεν ήταν όλα καλά για τον Π.Κ. και τους συνεργούς του, αφού η ΕΛΑΣ που ερευνά εξονυχιστικά την υπόθεση, μετά από τέσσερις μήνες φτάνει στην τριάδα.

Ο Π.Κ. θα συλληφθεί στην περιοχή της Ομόνοιας και ο Ιρακινός συνεργός του θα τον δώσει στεγνά ως τον άνθρωπο που πυροβόλησε τον Πάνο Καλλίτση. Στην δίκη αρνήθηκε ότι ήθελε να τον σκοτώσει, πριν επιστρέψει ξανά στην φυλακή, που είχε γίνει κάτι σαν το σπίτι του, απ’ όπου αφέθηκε ελεύθερος πριν απο δύο χρόνια με περιοριστικούς όρους για να επιστρέψει ξανά στην παρανομία.

Related posts

Περισσότεροι από 330 μετανάστες έφτασαν παράνομα στην Κρήτη μέσα σε τρεις ημέρες

timesadmin

Τροχαίο στον Βόλο: «Αυτός ο άνθρωπος μας κατέστρεψε» – Συγκλονίζει ο πατέρας του βρέφους

timesadmin

Κακοκαιρία: Επιμένει το τσουχτερό κρύο και τις επόμενες ώρες – Έρχεται νέο κύμα ψύχους το Σάββατο, ποιες περιοχές επηρεάζονται

timesadmin

Μάνος Δασκαλάκης: Τα έχω πενθήσει τα παιδιά μου, δύο χρόνια είμαι κλεισμένος στο σπίτι

timesadmin

Καιρός: Μελτέμι, 38άρια και πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 8 περιφέρειες

timesadmin

Μεσολόγγι: O Μπάμπης προσπάθησε να κρυφτεί πριν τον πυροβολήσουν – Τα νέα στοιχεία για το έγκλημα

timesadmin