Η-Ισπανία-τοποθετεί-ξανά-πρεσβευτή-στη-Βενεζουέλα
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ισπανία τοποθετεί ξανά πρεσβευτή στη Βενεζουέλα

Ο διπλωμάτης Ραμόν Σάντος Μαρτίνεθ ανέλαβε χθες Τρίτη καθήκοντα πρεσβευτή της Ισπανίας στη Βενεζουέλα, πόστο το οποίο παρέμενε κενό από το 2020, εξαιτίας των εντάσεων στις σχέσεις των δύο χωρών.

Ο ισπανός διπλωματικός απεσταλμένος έγινε δεκτός με τιμητικό άγημα στο προεδρικό μέγαρο Μιραφλόρες, όπου πήγε να επιδώσει τα διαπιστευτήριά του και να συναντηθεί με τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, κατέγραψαν οι κάμερες της δημόσιας τηλεόρασης Venezolana de Television.

“Συνεχίζουμε να ενισχύουμε και να βαθαίνουμε τις σχέσεις συνεργασίας και σεβασμού. Ας προχωρήσουμε!”, σχολίασε μέσω Twitter ο πρόεδρος Μαδούρο.

Ο κ. Σάντος, που ονομάστηκε πρεσβευτής την 27η Δεκεμβρίου, αντικαθιστά τον Χεσούς Σίλβα, τον ισπανό πρεσβευτή στο Καράκας που είχε ανακληθεί τον Δεκέμβριο του 2020, εν μέσω διπλωματικών εντάσεων.

Η Ισπανία ήταν ανάμεσα στις περίπου πενήντα χώρες που αναγνώρισαν τον Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος είχε αυτοανακηρυχθεί μεταβατικός πρόεδρος το 2019, χαρακτηρίζοντας “απάτη” την επανεκλογή του κ. Μαδούρο στην αναμέτρηση του 2018 από την οποία απείχε η αντιπολίτευση.

Οι σχέσεις έγιναν ακόμα πιο περίπλοκες στη συνέχεια, με τον κ. Μαδούρο να κατηγορεί ιδίως τον κ. Σίλβα πως βοήθησε τον Λεοπόλδο Λόπες, ηγέτη της αντιπολίτευσης, να διαφύγει στην Ισπανία.

Προτού αναλάβει τη νέα θέση, ο Ραμόν Σάντος Μαρτίνεθ ήταν από τον Νοέμβριο του 2021 επιτετραμμένος αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας στην πρεσβεία· ήταν ο πλέον υψηλόβαθμος ισπανός διπλωμάτης στο Καράκας, ελλείψει πρεσβευτή.

Related posts

ΗΠΑ: Διαβουλεύσεις στη Γερουσία για τη συνέχιση της λειτουργίας της Κυβέρνησης

timesadmin

Το ΔΝΤ προειδοποιεί για ισχυρό πλήγμα στην κεντρική Ευρώπη αν διακοπεί το φυσικό αέριο

timesadmin

Ιταλία: Με αμαξίδιο εμφανίστηκε ο Πάπας Φραγκίσκος

timesadmin

Κίνα: Ξεπέρασαν τα κρούσματα τις μολύνσεις που καταγράφηκαν στο σύνολο του 2021

timesadmin

ΕΕ και Κίνα θα συνεργαστούν για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης

timesadmin

Gazprom: Με 1 από τις 6 τουρμπίνες λειτουργεί αυτή τη στιγμή ο Nord Stream 1

timesadmin